avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul ...

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva.
Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care deocamdata nu locuieste nimeni (speram sa vina baiatul cand termina facultatea peste cativa ani). Exista o hotarare a consiliului local prin care fiecare casa nelocuita TREBUIE sa plateasca pentru o persoana gunoiul, asa ca ne-am trecut la o locuinta eu si la una sotul. Acum de la primarie imi cer ca cel care e trecut la a doua locuinta sa isi schimbe cartea de identitate sau sa mai platesc o persoana la gunoi. Toate astea se intampla in acelasi, sat aceeasi comuna. Este legala aceasta abordare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:45, 3 Aprilie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect e sa ai acte acolo unde locuiesti, macar o viza de resedinta ( flotant) , dar asta nu e treaba primăriei . Ea vrea un schimb sa incaseze taxa pt 2 persoane ca intr-adevar stati 2, . Problema e ca vrea sa incaseze pt minim o persoana acolo unde nu sta nimeni si nu se face gunoi.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba de gunoi menajer, numai persoana si nu locuinta nelocuita face gunoi dupa o logica elementara. Deci ar trebui sa platiti pentru 2 persoane. Probabil ca in optica primariei daca intr-o locuinta locuiesc 10 persoane sau numai una sau niciuna se plateste pe locuinta si nu pe persoana. Normal ar fi sa fiti prinsi fiecare la cate o locuinta si sa platiti pentru 2 persoane in total caci doar persoanele vii produc gunoi menajer.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In regulamentele de salubrizare ale diferitelor primarii sunt diferite tipuri de locuire :
1. locuinta de domiciliu - aici se trec la salubrizare toate persoanele de acolo si se cere confirmare de la asociatie
2. locuinta temporara - casa de vacanta, locuinta de resedinta (secundara) unde se vine rar, aici primariile considera doar 1 persoana ca ar datora taxa de salubrizare
3. proprietate complet nelocuita - aici primariile cer dovezi suplimentare ca ai domiciliul sau viza de flotant si-ti desfasori actiivitatea in cu totul alta localitate, 0 persoane pentru taxa de salubritatre
4. mai sunt unele ( a mea) care taxeaza cu suma fixa ( 30 de lei pe luna) fara sa conteze daca si cati stau.
de la inceputul anului au renuntat, avem firma de salubritate si am incheiat contract cu o firma si platim o suma mai mica dar pe persoana ( cum e si normal), 12 lei pe luna.
5. vă aduc noutăți din Slatina: toți la plată, chiar și impuși:
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Buna ziua. detin ca mostenire parinteasca, in calitate de unic ... dumcus57 dumcus57 BUNA ZIUA. Detin ca mostenire parinteasca, in calitate de unic mostenitor, o casa intr-o comuna apropiata de SUCEAVA. Consiliul local al respectivei comune ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe ... Cata50 Cata50 Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe taxa de salubrizare pentru o persoana. Menționez că firma de salubritate nu a ridicat de 6 ... (vezi toată discuția)
Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)