Am o intrebare, poate ma ajuta cineva.
Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care deocamdata nu locuieste nimeni (speram sa vina baiatul cand termina facultatea peste cativa ani). Exista o hotarare a consiliului local prin care fiecare casa nelocuita TREBUIE sa plateasca pentru o persoana gunoiul, asa ca ne-am trecut la o locuinta eu si la una sotul. Acum de la primarie imi cer ca cel care e trecut la a doua locuinta sa isi schimbe cartea de identitate sau sa mai platesc o persoana la gunoi. Toate astea se intampla in acelasi, sat aceeasi comuna. Este legala aceasta abordare? Multumesc.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Corect e sa ai acte acolo unde locuiesti, macar o viza de resedinta ( flotant) , dar asta nu e treaba primăriei . Ea vrea un schimb sa incaseze taxa pt 2 persoane ca intr-adevar stati 2, . Problema e ca vrea sa incaseze pt minim o persoana acolo unde nu sta nimeni si nu se face gunoi.
ibn
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiind vorba de gunoi menajer, numai persoana si nu locuinta nelocuita face gunoi dupa o logica elementara. Deci ar trebui sa platiti pentru 2 persoane. Probabil ca in optica primariei daca intr-o locuinta locuiesc 10 persoane sau numai una sau niciuna se plateste pe locuinta si nu pe persoana. Normal ar fi sa fiti prinsi fiecare la cate o locuinta si sa platiti pentru 2 persoane in total caci doar persoanele vii produc gunoi menajer.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In regulamentele de salubrizare ale diferitelor primarii sunt diferite tipuri de locuire :
1. locuinta de domiciliu - aici se trec la salubrizare toate persoanele de acolo si se cere confirmare de la asociatie
2. locuinta temporara - casa de vacanta, locuinta de resedinta (secundara) unde se vine rar, aici primariile considera doar 1 persoana ca ar datora taxa de salubrizare
3. proprietate complet nelocuita - aici primariile cer dovezi suplimentare ca ai domiciliul sau viza de flotant si-ti desfasori actiivitatea in cu totul alta localitate, 0 persoane pentru taxa de salubritatre
4. mai sunt unele ( a mea) care taxeaza cu suma fixa ( 30 de lei pe luna) fara sa conteze daca si cati stau.
de la inceputul anului au renuntat, avem firma de salubritate si am incheiat contract cu o firma si platim o suma mai mica dar pe persoana ( cum e si normal), 12 lei pe luna.
Salubrizare
fidelia22
Buna ziua,
Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)