avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate Andra_90

Activitate Andra_90

Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
A sunat o prietena pe la 10 la SNG si i s-a zis ca abia acum desfac lucrarile, deci cred ca mai dureaza pana se afiseaza ca mai trebuie sa adune la fiecare candidat notele si sa faca tabelele....
S-a afisat tabelul cu cei inscrisi [ link extern ]

deci suntem cam 1257 fara cei retrasi, adica 9 pe loc :D
Eu am avut adeverinta care tine loc de diploma de licenta si mi s-a cerut copie legalizata dupa ea. Mi-a zis doamna de la tribunal ca a sunat la CSM si i s-a spus ca cei cu adeverinte trebuie sa aiba copie legalizata dupa ele, iar cei cu diplome doar copie, pe care va scrie ea "conform cu originalul"
Răspuns la discuția Admitere SNG in septembrie 2014?
Nu au existat niciodata 2 sesiuni. Singura data cand s-a dat in februarie a fost in 2010 dar a fost singura sesiune din anul acela, nu s-a mai dat si in septembrie.
Si nu se poate face concurs in septembrie pentru ca nu termina pana atunci promotia care o sa dea examen in mai si nu au cum sa fie 2 promotii in acelasi timp.
Si a fost confirmat si de un judecator de la CSM faptul ca nu se va mai da si in sept in grupul de pe facebook pentru admitere sng
claudiangy a scris:

Cand se comunica ora sustinerii examenului si locul?
Anul trecut cum a fost?

Se comunica de obicei cu cateva zile inainte de examen. Anul trecut am dat pe 1 sept si s-a comunicat ora si locul pe 28 august. Locul e diferit de la an la an mi se pare. Examenul incepe la 10, candidatii trebuie sa fie in sali la 9:30 cel tarziu. De la 8:30 se poate intra in sala de examen. O sa afiseze ei pe site locul desfasurarii examenului si ora, plus alte informatii (cu ce mijloc de transport poti sa ajungi, cu ce sa scrii, etc.).
aliasniko a scris:

cum vi se pare tematica?

Ma asteptam sa bage mai mult, mai ales la proc civila, dar vad ca e la fel ca anul trecut. Deci e bine per total, nu mi se pare materie multa, a ramas in principiu la toate ca anul trecut, cu cateva schimbari la proc penala, ceea ce era de asteptat.
S-a afisat tematica

[ link extern ]
DahliaNoir a scris:

Rabdare. Le-a luat NUMAI 24 ore sa posteze ordinea de zi solutionata. Anexele pe luni.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit un număr de 140 de locuri de grefier cu studii superioare juridice scoase la concurs, sub rezerva suplimentării şi a finanţării lor, dintre care: 90 de locuri pentru instanţele
judecătoreşti şi 50 de locuri pentru parchete
Ce intelegeti prin "sub rezerva supliemntarii si finantarii lor"?

"Sub rezerva" stiam ca inseamna "cu conditia", deci cu conditia ca aceste locuri sa fie finantate si disponibile la momentul la care cei din promotie termina. Cel putin asa inteleg eu :D

Si pentru cei care tot cer legile la organizare, nu mi-o luati in nume de rau dar legile se gasesc pe net si la fel si actualizarile. Tot ce trebuie sa faceti este sa le completati voi, asa cum am facut si noi ceilalti. Aici ne consultam cu privire la ce schimbari mai apar, ca si cei de la care cereti nu le-au gasit pe toate actualizate, si-au pierdut din timpul lor sa le caute si sa le aduca la zi. Sper sa nu deranjez pe nimeni cu afirmatia asta dar deja vad ca se aduna cei care cer totul de-a gata
zizy a scris:

K...îţi mulţumesc.

:( Nici ordinul 143/20.01.2014 nu reuşesc să îl găsesc....

Scz gresisem eu data. Era din 31 nu 20 [ link extern ]
zizy a scris:

Da. Acum aşteptăm tematica.
Andra, ai găsit cumva ordinul ministrului 529 actualizat?

Nu l-am gasit. L-am luat de pe site-ul SNG si am adaugat eu ce e nou din ordinul Nr.143 din 20.01.2014