Listele sunt intocmite de unul dintre angajatii institutiei, dar, asa cum am scris si mai sus, acestea se afiseaza nesemnate si nestampilate. Oricum, e clar ca persoana respectiva nu face asta fara acordul conducerii.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns sau sa ma indrumati catre o institutie specializata in ceea ce priveste incasarea unor sume de la locatari pentru utilitati (apa, curent) in mod nejustificat. Exemple ar fi multe, insa unul reprezentativ este impartirea consumului de curent electric in mod absolut fara logica. Intr-o luna avem consum personal 200 kw si 80 kw parte comuna, in luna umatoare 200 kw personal si 219 kw parte comuna. (parte comuna insemnand 5-6 becuri care ard pe casa scarii). Blocul este contorizat, dar din toate cele 55 de apartamente existente, doar 35 sunt locuite si numai 18 cu contoar!!!! In consumurile pe care le platesc locatarii sunt incluse consumurile de la birourile angajatilor, ale paznicilor institutiei si cele ale locatarilor care au parasit locuintele fara sa-si achite datoriile.
Locuintele sunt de serviciu, apartinand unei firme, iar reprezenatii acesteia se pare ca au mana libera sa faca orice ii taie capul, fara sa poata oferi vreo justificare asupra facturilor de apa si curent si a impartirii consumurilor catre locatari.
Listele de plata care se afiseaza la scara nu sunt semnate si stampilate!!!!
Consumul de apa nici macar nu e trecut, apare lunar doar suma/persoana (57 lei/persoana doar pentru apa rece, de apa calda nu beneficiem).
Mentionez ca nu avem contoare pentru cunsumul de apa si ca nu exista asociatie de proprietari/locatari.
Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat. Ma interesa atat suma, cat si formula de calcul care imi va fi utila si in viitor. La o cifra aproximativ la fel ajunsesem si eu, insa nu scazusem valoarea CAS. Firma mi-a platit doar 540 lei concediul medical pentru luna mai si de aici nedumerirea mea.
Cu stima!
Va rog sa imi spuneti suma cu care trebuie platit un concediu medical cod 08 intr-o luna (luna Mai 2015, in cazul meu, care este si luna nasterii celui de-al doilea copil).
Mentionez ca in lunile anterioare nasterii copilului am fost in concediu de crestere copil timp de 2 ani pana la data de 20 aprilie 2015, suma lunara fiind de 888 lei, iar in luna aprilie venturile au fost urmatoarele:
Aprilie 2015 - 1-19 aprilie - 540 lei din indemnizatie crestere copil
20-30 aprilie - 298 lei concediu medical prenatal platit de firma
Martie 2015 - 888 lei indemnizatie crestere copil
Februarie 2015 - 888 lei
Ianuarie 2015 - 888 lei
Decembrie 2015 - 888 lei
......
La ce suma ajunge in acest caz plata concediului medical postnatal pe luna Mai (1-31)?
Va multumesc pentru raspuns, insa intrebarea mea era daca angajatorul are dreptul legal de a-mi refuza eliberarea adeverintei, eu fiind inca angajata.
Verificarile bancii si utilitatea acestei adeverinte sunt o alta discutie. Ca banca sa-mi aprobe sau respinga documentele, sa faca verificarile de rutina trebuie sa intre intai in posesia undei adeverinte de venit, pe langa celelalte acte necesare, nu? :) Deci, e obligat sau nu angajatorul sa mi-o elibereze?
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri legate de refuzul semnarii unei adeverinte de venit.
In data de 25.08.2014 am solicitat angajatorului eliberarea unei adeverinte de venit, iar 10 zile mai tarziu, pe 05.09.2014, mi-am exprimat dorinta de a inceta colaborarea cu firma respectiva. In acest sens am facut o cerere de incetare a contractului individual de munca la data de 30.09.2014, cu art.55, lit.b.
Totodata am solicitat semnarea adeverintei de venit solicitate, aceasta fiind deja intocmita de departamentul contabilitate, insa nesemnata de conducere. Am primit insa un refuz, motivul invocat fiind ca nu mai are rost, avand in vedere ca urmeaza sa plec din firma.
Spuneti-mi va rog daca angajatorul este obligat sau nu sa imi puna la dispozitie documentul, in conditiile expuse. Si daca are aceasta obligatie, ce pot face in acest sens?
Va multumesc!