avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Mari39

Activitate Mari39

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri. O saptamana excelenta.
Dar, ce as avea de facut in situatia in care tata, mai mult ca sigur, imi va spune ca nu am dreptul la nimic deoarece sunt pe numele lui si nu au fost pe numele mamei.
Buna ziua,
Mama mea a decedat in Ianuarie 2013. Pana la implinirea a un an de la deces, tata a deschis subiectul succesiune, spunand ca nu este cazul sa facem actele deoarece eu sunt singurul copil( am 2 copii si un sot pe care el nu l-a placut niciodata) si "oricum iti ramane tie totul cand va veni si momentul meu" (bunurile fiind: apartament cu 3 camere in Bucuresti - pe numele ambilor parinti; o masina, doua locuri de veci si bani in banca pe numele tatalui, dar acestea au fost dobandite in timpul casatoriei cu mama si din vanzarea unui imobil construit pe terenul parintilor mamei la tara - acestia fiind si ei decedati).Eu am spus ca pe mine nu ma intereseaza mostenirile si asa am reusit sa-i rascolesc creierul (toata viata lui a fost doar dupa mosteniri si sa vanda tot, un om foarte AVAR). Dupa implinirea anului de la decesul mamei, tata s-a hotarat sa facem succesiunea, foarte hotarat ,daca "tot nu vrei mostenire, facem succesiunea ptr casa si mai bine imi dai mie si partea ta, iar apoi eu fac testament si dau nepoatelor casa). Cu doua zile inainte de succesiune a facut un scandal monstru la mine in casa ca nu-l poate suporta pe sotul meu si ca imi intretine mie familia, dar ne ajutandu-ne cu nimic decat cu scandaluri; am mers la notar cu frica scandalurilor si m-am razgandit in privinta semnaturii ramanand socat si spunand " pai ai spus ca imi dai mie totul" notarita explicandu-mi ca tata nu doreste sa-mi ramana mie mostenire deoarece " daca mor eu inaintea lui, atunci mostenirea mea ramane si sotului meu iar el nu doreste acest lucru), a fost de acord pana la urma sa semnam succesiunea fara sa-i mai dau nimic insa, de 2 ani nu mai vorbim dar vecinii de la el imi spun ca vrea sa vorbeasca cu mine sa ma plateasca sa renunt la partea mea din succesiune in favoarea lui, ceea ce eu nu vreau.Din banii pe care-i avea la banca si pe care doar el a fost titular tot timpul, ne dorind sa o imputerniceasca si pe mama, i-a dat unei verisoare sa-si intretina magazinul pe care-l detine. Doresc sa stiu daca in conditiile de mai sus am dreptul sa redeschid succesiunea ptr banii din banca, locurile de veci si masina?
Buna ziua,

Sunt angajata pe perioada nedeterminata si din cauza unor probleme la un picior sunt in concediu medical din data de 20 Mai 2013 pana la 02 Martie 2014 ( adica un total de 273 zile ).
In urma unui control medical ginecologic din data de 14 Februarie 2014 mi s-a spus ca trebuie intervenit chirurgical cat mai urgent.Asteptand rezultatele analizelor efectuate,interventia chirurgicala ar trebui sa aiba loc la jumatatea lunii Martie sau inceputul lunii Aprilie.
* As dori sa stiu daca mi se vor plati concediile medicale pe care le voi primi la externarea din spital + recuperarea in urma interventiei chirurgicale avand in vedere ca in ultimele 12 luni am beneficiat de 273 zile de concediu medical
(tinand cont ca aceasta este o alta afectiune medicala), deoarece sper sa nu risc sa fiu pusa in situatia de a fi obligata sa imi iau concediu fara plata.
* Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de adeverinta de salariat ptr internarea in spital in cazul in care trebuie sa iau concediu fara plata de o saptamana sau doua pana la internarea in spital.
*va rog sa-mi spuneti daca mai pot beneficia de concediul de odihna ramas de 9 zile pe anul deoarece am fost informata de catre angajator ca nu mai beneficiez de aceste zile pentru ca am fost in concediu medical o perioada mai lunga de timp,iar concediul de odihna este raportat la zilele lucrate in companie pe anul respectiv; va rog sa ma lamuriti si cu acest aspect deoarece pe data de 3 Martie 2014 ar trebui sa merg la serviciu, dar din cauza problemelor nu pot sta foarte mult pe scaun, angajatorul spunand sa-mi iau concediu fara plata.

As dori sa imi dati cat mai urgent un raspuns la aceasta problema.

Multumesc frumos si va doresc o Primavara frumoasa cu multa sanatate.