in 2007 nov.am inceput un contract de leasing finalizat in 2010,auto fiind inmatriculat de catre societatea de leasing;anul acesta am vandut auto fratelui meu care doreste sa-l inmatriculeze pe numele sau;am depus cerere la adm fiscala in vederea verificarii platii taxei,pentru a continua documentatia in vederea noii inmatriculari;dupa doua saptamani am primit raspuns ca pentru acest auto nu figureaza nici o plata de prima inmatriculare,desi conform art.214 dinCodului fiscal din 01.01.2007 era obligatoriu sa se plateasca taxa ;sfatul a fost sa merg la societatea de leasing,deoarece,probabil,plata a fost efectuata pentru mai multe auto,sa obtin o copie dupa Op,deoarece au mai fost cazuri de acest gen;am sunat la societatea de leasing sa ma informez cum trebuie sa procedez,am dat seria de sasiu a auto,dar surpriza,au spus ca pentru acest auto nu s-a platit nici o taxa speciala de prima inmatriculare(asa se numea in 2007 faimoasa taxa de timbru);in replica am explicat ca la acea data era legea in vigoare si nu avea cum sa nu se plateasca deoarece in acest caz nu o puteau inmatricula;raspunsul sec a fost ca a existat o perioada in care aceasta taxa a fost suspendata,dar mai mult nu imi poate spune;intrebarile sunt urmatoarele:
1.daca aceasta taxa a fost suspendata,in ce perioada a fost,si daca nu,cum puteau cei de la leasing sa o inmatriculeze?
2.ce cale am sa aflu daca taxa a fost platita,deoarece daca a fost platita sigur am platit-o in rate,iar suma este destul de mare sa o mai platesc inca o data?