avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto platita sau nu?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto platita sau nu?

in 2007 nov.am inceput un contract de leasing finalizat in 2010,auto fiind inmatriculat de catre societatea de leasing;anul acesta am vandut auto fratelui meu care doreste sa-l inmatriculeze pe numele sau;am depus cerere la adm fiscala in vederea verificarii platii taxei,pentru a continua documentatia in vederea noii inmatriculari;dupa doua saptamani am primit raspuns ca pentru acest auto nu figureaza nici o plata de prima inmatriculare,desi conform art.214 dinCodului fiscal din 01.01.2007 era obligatoriu sa se plateasca taxa ;sfatul a fost sa merg la societatea de leasing,deoarece,probabil,plata a fost efectuata pentru mai multe auto,sa obtin o copie dupa Op,deoarece au mai fost cazuri de acest gen;am sunat la societatea de leasing sa ma informez cum trebuie sa procedez,am dat seria de sasiu a auto,dar surpriza,au spus ca pentru acest auto nu s-a platit nici o taxa speciala de prima inmatriculare(asa se numea in 2007 faimoasa taxa de timbru);in replica am explicat ca la acea data era legea in vigoare si nu avea cum sa nu se plateasca deoarece in acest caz nu o puteau inmatricula;raspunsul sec a fost ca a existat o perioada in care aceasta taxa a fost suspendata,dar mai mult nu imi poate spune;intrebarile sunt urmatoarele:
1.daca aceasta taxa a fost suspendata,in ce perioada a fost,si daca nu,cum puteau cei de la leasing sa o inmatriculeze?
2.ce cale am sa aflu daca taxa a fost platita,deoarece daca a fost platita sigur am platit-o in rate,iar suma este destul de mare sa o mai platesc inca o data?

2.
Cel mai recent răspuns: inastarcom , utilizator 10:03, 15 Aprilie 2014
Faceti o cerere catre FIRMA DE LEASING in care cereti sa se precizeze acele detalii.
Functie de acel raspuns puteti initia actiune in instanta, daca nu a fost platita cu precizarea ca dumneavoastra ati achitat acea taxa inclusa in pretul masinii si ca ea nu a fost data mai departe catre stat.
Daca a fost achitata cereti de la autoritati verificare cu adeverinta eliberata de la FIRMA DE LEASING si rezolvati oficial si legal situatia pentru ca fratele dumneavoastra sa inmatriculeze autoturismul fara alte probleme.
multumesc pentru raspuns.Astazi am sa contactez firma de leasing

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare sau timbru de mediu uvision uvision Vă rog să-mi transmiteți părerea dumneavoastră pentru cazul meu, caz în care am achizitionat un autovehicul de la societatea X daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare auto inmatriculat in 2007 catapa catapa Buna ziua, In nov 2008 am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism,am finalizat de curand leasingul si am vrut sa inmatriculez masina, dar ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare auto inmatriculat in 2007 catapa catapa Buna ziua, In nov 2008 am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism,am finalizat de curand leasingul si am vrut sa inmatriculez masina, dar ... (vezi toată discuția)