In nov 2008 am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism,am finalizat de curand leasingul si am vrut sa inmatriculez masina, dar trebuie sa platesc taxa de mediu.
Istoric auto - a fost importat de catre dealer in feb.2007. Conform celor mentionate in CIV a fost inmatriculat de catre primul proprietar in martie 2007, dupa care acelasi proprietar a schimbat nr. de inmatriculare in 2008( nu stiu din ce motiv) Tot in 2008 apare a 3 inmatriculare: detinator compania de leasing.
Compania de leasing mi-a transmis ca nu trebuie sa mai achit niciun fel de taxe deorece primul proprietar a facut acest lucru.
Am luat legatura cu primul proprietar( o firma de leasing operational) si sustin ca sigur a fost platita ca nu o puteau inscrie altfel dar ca nu au dovada platii.
ANAF a facut verificarea conform seriei CIV si mi-au transmis ca nu s-a platit taxa pentru acea serie si in consecinta trebuie sa platesc.
Intrebarea nr.1 -Conform istoricului de mai sus este posibil ca masina sa fi fost inscrisa de 3 ori fara ca niciunul dintre acestia sa nu fi platit niciun fel de taxa auto?
Nr.2 Daca erau obligati sa platesca si eu nu am cum sa dovedesc, ce pot face?
Nr. 3. conf celor de mai sus pentru acest auto este normal sa se perceapa taxa de mediu?
Va multumesc pentru ajutor si astept cu interes raspunsul dvs.