Am o intrebare referitoare la taxa auto. Vorbim despre o masina din aprilie 2008, cumparata de noua din Romania.
De curand am cumparat o masina de la un dealer auto care se ocupa cu recuperari de la leasing.
Pe cartea masinii primul proprietar a fost firma de leasing, o banca "cipriota" pana prin februarie 2013.
Dupa aceea, masina a intrat in custodia firmei de recuperari, evident tot in februarie 2013. Evident, proprietarul cu nr. 2 pe cartea masinii este firma de recuperari.
Acum eu am cumparat-o de la ei, ei mi-au oferit dovada cum ca masina are taxa platita si nerecuperata. Dovada pe care si ei au scos-o atunci cand au inmatriculat masina pe numele lor, in febr. 2013.
Taxa nu au platit-o ei (dealerul de la care eu am luat-o), ci firma de leasing, acea banca "cipriota" atunci cand au cumparat-o de noua si au inmatriculat-o in aprilie 2008.
Acum intrebarea: Se poate ca banca sa isi fi recuperat taxa intre timp? Se poate recupera taxa auto la o masina cumparata de noua? Se poate recupera dupa revanzare?
Am inteles ca daca eu cumparam o masina inainte de 2012, fara taxa platita si mi-o plateam, o puteam recupera chiar daca o vindeam. Insa daca masina a fost cumparata de noua si evident taxa s-a platit de la inceput... nu e alta situatia? Unii spun ca taxa nu se recupereaza daca a fost platita la masina noua, altii ca nu se recupereaza dupa revanzare...
Si daca ei au recuperat-o, sa presupunem, prin absurd. Eu pot cere hotararea judecatoreasca pentru a nu o mai plati?
Cunosc asta, insa ei au voie sa recupereze taxa dupa ce au vandut masina? Cand dealerul a luat masina de la banca, taxa era platita, altfel dealurul nu o putea inmatricula fara a o plati, se poate ca banca sa isi "ia taxa inapoi acum" dupa ce a vandut masina?
Ca a recuperat banca taxa sau nu, pana la urma nici nu conteaza (banca putea sa recupereze taxa), dvoastra aveti nevoie de o dovada indiferent de situatie. Dovada v-o da anaful prin adeverinta respectiva. Acolo scrie daca taxa a fost recuperata sau nu. Adeverinta sta la baza actiunilor dvoastra ulterioare.
Am depus cererea, saptamana aceasta, marti, mi-au spus de maxim 2 saptamani, insa este destul de "deprimant" stiind ca taxa este de aprox 1900 euro, de aceea ma interesa daca exista o lege care specifica daca se poate recupera taxa dupa revanzare... ca sa fiu eu mai linistit...