avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Dovada plata ANAF + chitanta ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Dovada plata ANAF + chitanta ?

Buna ziua
Doresc sa imi cumpar un autoturism sh (prima mea masina) si am oarecare nedumeriri in ceea ce priveste taxa auto.
Masina pe care doresc sa o achizitionez este fabrica in anul 2008 si a fost dobandita de proprietar prin leasing (ei au platit taxa auto)
Acum...proprietarul a scos de la ANAF o fisa cum ca dumnealui a platit taxa auto(este mentionat numele propritarului in fisa) dar nu a recuperat-o. Cei de la service mi-au zis ca e insuficient , ca la RAR mi-ar cere si dovada efectiva (extras, chitanta etc) prin care firma de leasing a platit taxa altfel trebuie sa platesc taxa de mediu. Va rog mult ....un sfat mi-ar face ziua mai frumoasa.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
alexandru08, utilizator
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 21:49, 5 August 2013
O inmatriculati la service?
Nu se intelege ce legatura are. E suficienta dovada de la fostul proprietar, mergeti sa va inmatriculati masina.
pe naiba.....poate are dovada de la anaf si intre timp si-a recuperat banii din taxa.
alexandru08 a scris:

...intre timp si-a recuperat banii din taxa.


Acest lucru se poate verifica pe site-ul judecatoriei de unde apartine persoana care a platit taxa,la sectiunea dosare dupa nume.
In dosarul de inmatriculare care va fi depus la serviciul inmatriculari trebuie depusa adeverinta de la anaf, ca taxa nu e recuperata, pe numele celui care inmatriculeaza.
Hmm.....adica trebuie sa reiau procesul. Ce acte imi trebuie ca sa fac primesc adeverinta? E o problema in ceea ce privesc numerele. Proprietarul le radieaza iar eu, cf cererii anaf va trebui sa le specific....

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto dupa revanzare. pentru masina cumparata de noua. MihaiMih MihaiMih Buna ziua! Am o intrebare referitoare la taxa auto. Vorbim despre o masina din aprilie 2008, cumparata de noua din Romania. De curand am cumparat o ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - adeverinta falsa cristina1328 cristina1328 Buna seara! Am cumparat o masina renault laguna 2 an 2002 motor 1,9dci inmatriculat in romania pentru prima data la data de 12,01,2008 primul proprietar fiind ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)