avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto

Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are taxa de mediu platita, dar NU este inregistrata la fisc (si el zice ca a pastrat numere vechi de AG pentru a nu o inregistra la circa financiara). Mi-a spus ca imi poate scoate certificat fiscal de-al lui, dar nu are masina inregistrata. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. La care dintra afirmatii referitoare la titular, taxa auto, fisc vanzatorul ascunde o parte din adevar?
2. Pot inmatricula pe numele meu in actele auto si pe numele meu la administratia financiara un astfel de autoturism cu probleme, si daca pot ce demersuri trebuie sa fac?
3. Masina avand numerele vechiului praprietar, fiind radiata de la administratia financiara, cum a reusit noul proprietar din BN sa o treaca la politie pe numele sau si sa o inmatriculeze fara a avea nevoie de transcrierea fiscala?
Am foarte multe nelamuriri in ceea ce priveste inmatricularea unor astfel de autoturisme cu probleme si sunt foarte curios care este procedura, daca exista, de inmatriculare a unui vehicul radiat fiscal.
Va multumesc anticipat!
Este evident ca daca persoana nu detine auto inregistrat pe rolul sau fiscal,nu poate prezenta certificat fiscal
1. poate minte la toate. in general e bine sa dai banul dupa ce ai scos adeverinta de la anaf ca taxa e nerecuperata.
2. nu poti, la politie tu trebuie sa te prezinti cu fisa de inmatriculare, stampilata si la vanzator si la cumparator. evident, si contractul de vanzare corespunzator trebuie sa-l ai.
3. fara sa-si treaca masina pe numele sau la impozit nu ar avea cum sa o inmatriculeze la serviciul inmatriculari.
poate are datorii la impozite, si pana nu le plateste nu primeste nici o stampila, poate de aia o da la intors.

io zic sa stai deoparte, nu are sens sa iti complici viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto neinregistrata la fisc edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH din orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina ... (vezi toată discuția)
Masina sh cumparata - procedura ferdis ferdis Am cumparat un autoturism SH, de la o persoana bugetara. Am platit, am primit masina + contract de vanzare cumparare, talon, actul de identitate a ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)