avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina SH cumparata - procedura
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina SH cumparata - procedura

Am cumparat un autoturism SH, de la o persoana bugetara.
Am platit, am primit masina + contract de vanzare cumparare, talon, actul de identitate a autoturismului. Fiscalul urmeaza sa il primesc.
Problema e urmatoarea, persoana care mi-a vandut masina o are inmatriculata pe numele celui de la care o cumparase la randul lui, dar la fisc a spus ca el este inregistrat. Nu a scris pe talon ca e instrainat catre, deoarece voi merge si eu cu aceleasi numere o perioada.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
E bine cum am procedat, ce probleme pot intampina ?
Pot lua in evidenta fiscala masina ca sa fie pe numele meu fara acel fiscal care trebuie sa il primesc ?
La inmatriculare pot intampina probleme, voi avea nevoie de cel pe numele caruia este acum inmatriculata masina ?

PS: am 21 ani. Multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 13:26, 8 Iulie 2013
Lipsa certificatului ridica reale suspiciuni
Certificatul fiscal atesta situatia titularului in raport de autoritatea fiscala
Atentie ,pentru ca termenul legal de finalizat procedura de achizitie auto este de 30 de zile
nu sunt probleme.
trebuie sa primesti de la el si contractul dintre el si primul proprietar, plus fisa de inmatriculare stampilata la taxe si impozite de amandoi.
Dpdv fiscal aveti 30 zile pentru a va declara spre impozitare, in caz contrar puteti primi o amenda de 30 lei. Aveti tot timpul din lume pentru perfectarea actelor in vederea inmatricularii. Evident ca daca ati cumparat la sfarsit de saptamana sau dupa ora 16, vanzatorul nu are cum sa va procure pe loc toate actele necesare.

Daca sunteti cumparator de buna credinta NU puteti fi decazut din dreptul de proprietar asupra autoturismului.

In concret: de la fiecare vanzator catre fiecare cumparator trebuie sa existe contract de vanzare cumparare, certificat fiscal fara datorii si fisa fiscala stampilata de Directia Taxe si Impozite. In aceste conditii se va putea inscrie masina pe numele dvs. Lipsa oricarui document aratat mai sus duce la imposibilitatea transferului de proprietate.

Cel care va vandut masina are obligatia legala de a inmana toate actele necesare inmatricularii intrucat garanteaza in baza legii pentru orice viciu ascuns sau evictiune.

Cel inscris pe certificatul de inmatriculare da toate actele celui de la care ati achizitionat si el la randul lui dvs.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
pop sorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)