avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina inmatriculata doar fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina inmatriculata doar fiscal

Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la care ar trebui sa cumpar eu nu a inmatriculat masina pe numele lui ci doar a inscris-o la taxe si impozite. Omul are contract de vanzare cumparare de la proprietarul anterior, certificat fiscal de la acesta precum si certificatul lui fiscal. Daca cumpar masina asta o sa am probleme la inmatriculare?
Cel mai recent răspuns: Eduard Ciprian Slai , 14:38, 2 Septembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
chiar daca actualul proprietar nu apare in acte (carte, talon) ci dor la directia finante?
Va confruntati cu o situatie contradictorie
Daca vanzatorul nu are auto inregistrat pe rolul sau fiscal,pe cale de consecinta ,legal,nu are cum sa va puna la dispozitie certificat fiscal-care oricum nu are relevanta daca acesta nu detine calitatea de proprietar care sa coincida si cu persoana inregistrata in cartea de identitate si certificatul de inmatriculare auto
Mai este o problema ...chiar daca vi se pune la dispozitie de catre vanzator certificatul fiscal al proprietarului de fapt si de drept al bunului auto,trebuie sa cunoasteti si sa retineti aspectul ca documentul fiscal are valabiliate strict 30 de zile
Asta cam asa e. Dar el avind si contractul intre el si vechiul proprietar precum si masina inscrisa la fisc pe numele lui ma gindeam ca e posibil sa se poate inmatricula dar inclin sa va dau dreptate doamna

Fiscal este inregistrat pe numele vanzatorului acesta nu sia mai trecut masina pe numele sau la politie . adica la fisc e el inregistrat iar la politie si rar proprietarul anterior
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2013
ilmir1, utilizator
Nu faceti confuzie intre dreptul de proprietate si dreptul de circulatie.

Ilmir1, poti sa cumperi linistit(a) masina, deoarece este inregistrata LA FINANCIAR PE NUMELE ACTUALULUI PROPRIETAR.
Chiar daca ACTUALUL PROPRIETAR nu a INMATRICULAT masina pe numele lui, avand contract CV (mai mult chiar, inregistrat la financiar pe numele lui) nu e obligat sa o si inmatriculeze pe numele lui.
"Poate omul a vrut sa cumpere masina ca pesa de mobilier, cotet de gaini, depozit de lansete, etc, numai pentru a o conduce pe drumurile publice nu." Asta este o exagerare din partea mea, dar am scris-o ca sa ma fac mai bine inteles.
In schimb, pentru a circula pe drumurile publice cu auto, atunci trebuia sa o si inmatriculeze (identificare la RAR, acte la DRPCIV, etc).

Aveti grija totusi la urmatoarele:
1) Daca doriti sa circulati cu masina incepand cu data cand o cumparati, contractul C-V intre cel de la care o cumparati si persoana trecuta in actele masinii sa nu fie mai mare de 30 zile.
Daca perioada este mai mare de 30 zile nu aveti dreptul sa circulati decat dupa ce faceti transcrierea pe numele Dumneavoatra (inregistrare la financiar + inmatriculare la DRPCIv).
Daca cel de la care cumparati acum masina a cumparat-o de la vechiul proprietar in urma cu peste 30 zile si inca circula cu ea fara sa fi facut transcrierea, e problema lui. NU ARE DREPTUL LEGAL dar poate face asta datorita "bunei comunicari" intre finante si Politie.

2) Daca masina are mai mult de 6 luni (nu sunt sigur pe perioada dar scrie in normele RAR) de cand actualul proprietar a cumparat masina (si nu a facut transcrierea) sau de cand a expirat ITP-ul (daca e cazul), pentru inmatriculare/transcriere trebuie facut RAR-ul (nu doar identificarea la RAR)

Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
XBitza, utilizator

Alte discuții în legătură

Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)