avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... trebuie sa platesc timbru de mediu?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

trebuie sa platesc timbru de mediu?

buna ziua va rog sa ma luminati , sotul meu are un autoturism inmatriculat in 05.2006 prima data de catre o firma de leasing, primul proprietar care a achizitionat autoturismul prin leasing a finalizat achitarea leasingului in 2008, dupa care a fost trecut el in cartea de identitate a masinii, ca al 2 lea proprietar, in anul 2010 sotul meu a cumparat masina el fiind al 3lea proprietar, in anul 2010 noi nu am platit taxa de mediu sau imatriculare, cel dinaintea noastra nu mai stie ce a platit si ce nu, acum noi dorim sa trecem masina de pe persoana fizica pe firma sotului, incercand sa facem actele ni sa spus ca trebuie sa platim taxa de mediu. SOC MARE cum sa facem sa beneficiem de ce sa spus intr-o discutie pe forumul dvs cum ca cei care au achizitionat un autoturism inainte de 2007 prin leasing si au finalizat leasingul dupa 2007 sunt exceptati de plata timbrului de mediu sau taxa mediu. Va rog sa-mi spuneti legea si art care m-ar ajuta sau o alta forma pt a evita aceasta taxa.
Cel mai recent răspuns: tavitara , utilizator 19:49, 27 Februarie 2013
legea este de partea dumneavoastra
doar ca cei de la inmatriculari nu cunosc legea
buna ziua pai daca legea este de partea mea va rog sa-mi spuneti in baza carei legi ma duc sa-mi fac dreptate in sensul sa le spun celor de la imatriculari cum stau lucrurile va rog sunt disperata sa stiu ce pasi avem de urmat , suntem al 3lea proprietar si dorim sa o imatriculam pe firma noastra deci a4 imatriculare , cum au imatriculat-o cei de la politie in 2010 cand am luat-o noi daca taxa nu era platita, ???
In 2010 nu se cerea taxa de inmatriculare DECAT pentru masinile aduse din afara tarii.
Incepand de la 1 ianuarie 2013 se cere taxa pt toate masinile.

eu am postat un raspuns concret care mi-a fost sters , in care am pus linkuri catre toate informatiile
nu a fost niciun link abuziv ca sa fie sters mesajul , dar ma rog ... nu am citit toate regulile de aici
urmariti subiectul taxa poluare pe forumul VW pentru toate detaliile
eu azi pentru aceasta situatie am depus o cerere de confirmare de la ANAF ca nu trebuie platita taxa
astept raspunsul lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto hacu hacu Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez ... (vezi toată discuția)
Proces taxa prima imatriculare BANCIU NICOLETA BANCIU NICOLETA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: S-a achizitionat o masina second hand in Romania imatriculata in iulie 2007. S-a descoperit in matrie 2010 ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)