avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... proces taxa prima imatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

proces taxa prima imatriculare

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
S-a achizitionat o masina second hand in Romania imatriculata in iulie 2007.
S-a descoperit in matrie 2010 ca taxa de prima imatriculare nu s-a achitat
S-a deschis proces pentru anularea imatricularii.
Citatia a venit in august 2010, dar corespundenta intre institutii este purtata in martie, chitanta care s-a depus la dosar este din aprilie 2007.
Si in acesta perioada nu s-a instiintat partile ca sunt probleme cu taxa de prima imatriculare.
Ce sa fac?
O sa ma oblige sa platesc taxa
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 06:28, 22 Decembrie 2010
E o situatie speciala , nu am mai auzit de asa ceva.
Pentru a fi legal inmatriculata , la dosar cu ocazia inmatricularii trebuia sa existe , fie chitanta care atesta plata taxei auto , fie sentinta civila ramasa definitiva prin care sunteti scutit de taxa, fie documentul care atesta ca masina respectiva se incadreaza intr-unul din cazurile prev. de lege pentru inmatriculare cu scutire de taxa.
Doar daca inmatricularea s-a facut cu incalcarea dispozitiilor legale , eventula cu falsificarea chitantei de plata a taxei , ar putea parea o astfel de situatie , altfel nu-mi pot explica. Dar in acest caz ar interveni si cercetarea penala , deci nu cred ca e cazul .

Sunt cazuri!
Care este motivul ptr care se solicita anularea?ce zic in ceea ce priveste chitanta neplatita.........
Eu am avut cauza de acest gen ,dar motivul este falsificrea chitantei......si atunci clar o sa trebuiasca sa o platiti /inmatriculati fara plata taxei,partea a apelat la o persoana ptr a se ocupa de inmatriculare!
Multumesc de raspuns masina era imatriculata in Romania singura problema este ca s-a descoperit in martie 2007 ca aceea chianta depusa la dosarul de imatriculare nu exista in realitate inasata de trezoerie deci e falsa, eu sunt in calitate de parat in proces si ultimul cumparator.
D-voastra ati cumparat masina ,dupa ce fusese platita taxa,deci al 2-lea cumparator din Rom?
Sau mai bine zis nu primul cumparator din Rom?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Taxaauto Taxaauto Am imatriculat o mașină în martie 2016 , după câteva luni am vânduți, am înțeles că îmi pot recupera taxa chiar daca e vanduta, dețin copie a ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta bacau Machiaveli Machiaveli Buna ziua ! Am achizitionat in luna august din Germania un autovehicul pt care am platit in luna octombrie suma de aprox 5300 lei contravaloare taxa de prima ... (vezi toată discuția)
Chitanta taxa auto Bazu2u Bazu2u Buna ziua, Am cumparat o masina inscrisa in RO.Prima inmatriculare a fost in 07.2007;masina luata in leasing de noua de proprietar, dupa expirarea ... (vezi toată discuția)