Adriantot a scris:
matusa avea restante la intretinere - pe o parte din acestea fiind emisa o hotarare judecatoreasca definitiva ce prevede plata a ~1300 lei, fara a mentiona nici o penalizare nimic, aferent perioadei sept. 2011 - aprilie 2012.
Si iata ca dumneavoastra spuneti doar de restante si chiar precizati lipsa penalizarilor...
Eu spun - cei de la Asociatie nu au dat nici un semn ca ar fi luat în calcul cumva respectiva hotarare ( mai ales ca ea s-a obtinut la recurs, initial au cerut mult mai mult - inclusiv cei 0,2% cumulat la penalizarile de la furnizori si Judecatoria le-a respins cererea, au castigat recursul la Tribunal cu o suma mult mai mica ).
Daca e sa consideram ca matusa dumneavoastra avea de plata in jumatate de an 1300 lei (fara penalizari)
Nu - cei 1300 cuprindeau sumele propriu-zise de plata + restantele de la furnizori însa s-a respins ( banuiesc, din ce am gasit acte dupa deces ) suma rezultata din cei 0,2% aditionali.
Asa încat :
Asa ca suma de 8600 lei poate fi reala chiar si fara penalizari.
suma respectiva e imposibil de strans fara penalizarile de la terti ( si în fond daca nu ati avea tendinta sa tineti cu ursu' - sunteti cumva administrator/presedinte de asociatie ? :) - e simplu de realizat ca e imposibil de cumulat 8600 RON doar din întretinere la o garsoniera de 30 m2 ... ;) ).
Intretinerea acolo e - în medie - sub 2000 RON/an acuma ( cum s-a prins pe perioada din decizia judecatoreasca taman iarna a iesit ceva mai mult ).
Da, este posibil.
Probabil ca e posibil - dar atunci de ce apar sume la rubrica "Penalizari" ?
Daca pentru acea asociatie ar fi un singur furnizor si un singur restantier, atunci da, aveti dreptate, se poate trece penalizarea din fiecare factura lunara direct restantierului "de serviciu".
Pai cea mai mare parte din perioada 2012-2013 asa a fost ( cred ca doar doua luni au mai figurat alti doi restantieri ) asa ca a fost simplu.
Dar ma vad nevoit sa insist - deoarece formularea dvs. "Sa calculeze penalizarile ..." am auzit-o din gura ambelor persoane implicate desi nu s-au exprimat clar ca înseamna asta doar ca "voi ajunge sa platesc mult mai mult!" asa ... ca amentintare foarte slab voalata - în situatia de fata, repet : cu valori trecute lunar la rubrica de "Penalizari", cam ce anume ar mai fi de calculat ? Sunt chiar curios ...