Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca daca iau amenda penala, permisul se anuleaza doar daca primesc si condamnare. Incaz ca ramane doar amenda, ramane permisul, nu ?
Imi pare rau ca am dat impresia ca sunt un inconstient, nu e cazul.
Spuneti ca "se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă." Amenda este penala sau administrativa. In cazul in care e penala mi se anuleaza dreptul de a conduce, pentru ce perioada sau cum se procedeaza?
Am gresit, platesc; alta e problema: De ce dureaza atat o porcarie de genul asta?
MI se pare o problema care nici macar nu ar trebui sa se ajunga la tribunal. Nu sunt victime, nu e accident etc. E doar o neglijenta, nu am luat pana acuma nicio amenda, nici macar pe autobuz.
Sa inteleg ca pana nu se termina toata povestea, nu pot conduce, chiar daca asta poate dura 2-3 ani, nu? Peste 2 luni se fac doi ani de cand s-a intamplat toata povestea si ei nici macar nu m-au chemat macar o data.
Superb
O singura data am fost la politie apoi am primit hartia in posta cum ca am admenda administrativa
Problema mare e ca atunci cand aveam carnetul suspendat mi-a expirat dovada (eu stiam ca e valabila o luna, nu 2 saptamani) si m-a oprit politia facandu-mi un alt dosar, pentru care nici pana acuma nu m-a chemat nimeni la declaratie. Se face imediat un an si eu nu am permis.
Intrebarea este:
Daca mi-am paltit amenda pot sa ma duc sa cer sa mi se elibereze permisul sa pot circula pana se rezolva cu al doilea dosar ? sau stau fara permis inca 2-3 ani pana se termina toata povestea?
Buna ziua.
In septembrie am circulat cu numerele de la masina expirate, drept urmare am primit amenda administrativa 800lei +100lei cheltuieli judiciare. In cazul in care nu am bani sa platesc amenda decat in rate, cum se procedeaza?