avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Activitate LDragosS

Activitate LDragosS

Răspuns la discuția Amenda Administrativa
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca daca iau amenda penala, permisul se anuleaza doar daca primesc si condamnare. Incaz ca ramane doar amenda, ramane permisul, nu ?
Imi pare rau ca am dat impresia ca sunt un inconstient, nu e cazul.
Spuneti ca "se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă." Amenda este penala sau administrativa. In cazul in care e penala mi se anuleaza dreptul de a conduce, pentru ce perioada sau cum se procedeaza?
Am gresit, platesc; alta e problema: De ce dureaza atat o porcarie de genul asta?
MI se pare o problema care nici macar nu ar trebui sa se ajunga la tribunal. Nu sunt victime, nu e accident etc. E doar o neglijenta, nu am luat pana acuma nicio amenda, nici macar pe autobuz.

Multumesc frumos pentru raspunsuri. :-)
Sa inteleg ca pana nu se termina toata povestea, nu pot conduce, chiar daca asta poate dura 2-3 ani, nu? Peste 2 luni se fac doi ani de cand s-a intamplat toata povestea si ei nici macar nu m-au chemat macar o data.
Superb
O singura data am fost la politie apoi am primit hartia in posta cum ca am admenda administrativa
Problema mare e ca atunci cand aveam carnetul suspendat mi-a expirat dovada (eu stiam ca e valabila o luna, nu 2 saptamani) si m-a oprit politia facandu-mi un alt dosar, pentru care nici pana acuma nu m-a chemat nimeni la declaratie. Se face imediat un an si eu nu am permis.
Intrebarea este:

Daca mi-am paltit amenda pot sa ma duc sa cer sa mi se elibereze permisul sa pot circula pana se rezolva cu al doilea dosar ? sau stau fara permis inca 2-3 ani pana se termina toata povestea?

Va multumesc!
Abia acum am gasit raspunsul, multumesc :-)
Buna ziua.
In septembrie am circulat cu numerele de la masina expirate, drept urmare am primit amenda administrativa 800lei +100lei cheltuieli judiciare. In cazul in care nu am bani sa platesc amenda decat in rate, cum se procedeaza?

Va multumesc!