avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda Administrativa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda Administrativa

Buna ziua.
In septembrie am circulat cu numerele de la masina expirate, drept urmare am primit amenda administrativa 800lei +100lei cheltuieli judiciare. In cazul in care nu am bani sa platesc amenda decat in rate, cum se procedeaza?

Va multumesc!
Solicitati instantei sa va incuviinteze plata amenzi esalonat in rate si aratati instantei cuantumul si modul de plata.
Abia acum am gasit raspunsul, multumesc :-)
Banuiesc ca procurorul a dispus amenda administrativa, sau ati fost achitat de instanta.?
O singura data am fost la politie apoi am primit hartia in posta cum ca am admenda administrativa
Problema mare e ca atunci cand aveam carnetul suspendat mi-a expirat dovada (eu stiam ca e valabila o luna, nu 2 saptamani) si m-a oprit politia facandu-mi un alt dosar, pentru care nici pana acuma nu m-a chemat nimeni la declaratie. Se face imediat un an si eu nu am permis.
Intrebarea este:

Daca mi-am paltit amenda pot sa ma duc sa cer sa mi se elibereze permisul sa pot circula pana se rezolva cu al doilea dosar ? sau stau fara permis inca 2-3 ani pana se termina toata povestea?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
LDragosS, utilizator
Nu vedeti permisul pe durata cercetarilor, iar avand in vedere cronologia evenimentelor este posibil sa fiti trimis in judecata. Trebuie sa stiti ca aveti posibiliatatea sa incheiati cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei care are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia, asistenta juridica este obligatorie.

Alte discuții în legătură

Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Salutare!ce se poate întâmpla dacă am fost prins fără permis ... Tudor2229 Tudor2229 Salutare!Ce se poate întâmpla dacă am fost prins fără permis de conducere, fiind înscris la școala de șoferi, cu examenul teoretic luat cu 25, urmând ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat cu dosar penal Georgianabusuioc997@yahoo.com Georgianabusuioc997@yahoo.com Am avut ghinion pentru circa 150 METRI tot traseul am fost oprit de politie .dovada mi se expirase de 2 zile .mi sa facut dosar penal nu am mai avut probleme ... (vezi toată discuția)