Vreau sa construiesc o casa doar parter. Proiectul a fost facut deja. In certificatul de urbanism scos am trecut aviz de la sanatatea populatiei. Cautand pe net ce implica acest aviz, am gasit ordinul 119/2014 care la articolul 17 precizeaza ca incaperile trebuie sa aiba o suprafata minima de 12 mp. Eu am un dormitor de peste 12 mp si alte 2 de 10mp pentru fiecare copil. Un arhitect mi-a spus ca nu voi primi avizul din cauza aceasta. Din ce inteleg eu, daca faceam un singur dormitor de 12 mp unde sa culc amandoi copiii era bine, daca fac doua separate de 10 mp deci 20 mp impreuna, nu este bine. Care este logica? Deci, mai este vreo lege care sa lamureasca aceste aspecte? Vreau sa stiu daca este ok proiectul meu inainte de a depune. Nu as vrea sa astept 30 de zile sa imi spuna ca trebuie sa modific proiectul. Multumesc!
Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care are urmatoarea problema:
Proprietarul a incheiat un act de mana (in fata unui martor) cu un promitent cumparator. Acesta a oferit mai mult de jumatate din suma urmand ca la o anumita data sa plateasca si restul de bani si sa incheie la notar. Cand a venit data scadenta, promitentul cumparator a mai cerut o amanare pe motiv ca nu are inca bani. Proprietarul a stabilit o alta perioada de timp. La a doua scadenta, promitentul cumparator nu a mai dat niciun semn, de atunci trecand 4-5 ani. Martorul care a semnat, prietan cu el nu mai stie nimic, se presupune ori ca a murit ori ca este in puscarie. Ce probleme pot avea eu daca cumpar acest teren? Ce poate face proprietarul sa anuleze acel act? Multumesc!
Buna ziua! Nu stiu unde sa postez si rog un moderator sa mute discutia la topicul potrivit. Ma confrunt si eu cu urmatoarea problema:
Sunt persoana fizica fara venituri (nu am avut niciodata firma, carte de munca, pfa etc). Pana in 2011 mi-am platit asigurare medicala, respectiv 37 ron pe luna. In 2011 mi-am schimbat domiciliul din Bucuresti in Ilfov. Dupa eliberarea cartii de identitate cu noua adresa am fost la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate Bucuresti sa ma interesez cum platesc in continuare. Am fost indrumat catre casa de sanatate Ilfov spunandu-mi-se ca nu mai apartin de ei si ca daca doresc sa mai fiu asigurat sa ma adresez casei de care apartin. La Ilfov am intalnit o birocratie asemanatoare celei din Bucuresti. Nu au vrut sa ma ia in evidenta decat daca depun acelasi dosar pe care il intocmisem la casa de la bucuresti. Stiind cat am umblat la timpul respectiv dupa acte sa scot de la administratia financiara veniturile pe ultimii 5 ani, de la registrul comertului ca nu am firme s.a. , am spus ca renunt si ca prefer sa raman fara asigurare (puteam beneficia de la inceput de statutul de coasigurat fiind casatorit iar sotia lucra, dar m-am gandit ca fac un bine sistemului medical din Romania). Deci, din 2011 nu am mai platit nimic. Ieri primesc de la ANAF o decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii in valoare de 300 ron. Natura obligatiei fiscale o reprezinta ”Contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente”. Pe verso figurez cu restante lunare pana in 2014 +dobanzi+penalitati. Ce pot face? E normal sa ma oblige sa platesc restante la asigurarea de sanatate daca eu nu am niciun venit si in acesti ani nu am beneficiat de vreun serviciu medical la spitalele de stat? Va multumesc!