avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract neonorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract neonorat

Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care are urmatoarea problema:
Proprietarul a incheiat un act de mana (in fata unui martor) cu un promitent cumparator. Acesta a oferit mai mult de jumatate din suma urmand ca la o anumita data sa plateasca si restul de bani si sa incheie la notar. Cand a venit data scadenta, promitentul cumparator a mai cerut o amanare pe motiv ca nu are inca bani. Proprietarul a stabilit o alta perioada de timp. La a doua scadenta, promitentul cumparator nu a mai dat niciun semn, de atunci trecand 4-5 ani. Martorul care a semnat, prietan cu el nu mai stie nimic, se presupune ori ca a murit ori ca este in puscarie. Ce probleme pot avea eu daca cumpar acest teren? Ce poate face proprietarul sa anuleze acel act? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:23, 30 Decembrie 2015
Opinia mea este ca, acum nu mai puteti avea nici o problema.Conf.art.1.669 NCC cand una dintre partile care au incheiat o promisiune bilaterala de vanzare refuza nejustificat sa incheie contractul promis,celalalta parte poate cere pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract ,daca toate celelalte conditii de validitate sunt indeplinite.Dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare gabrielsolon gabrielsolon in ce imprejurari nu se pote pronunta instanta pentru a pronunta hotarare care sa tina loc de act autentic? (vezi toată discuția)
Antecontract si obligatii EnciuAlexandra EnciuAlexandra Buna ziua! Am incheiat un antecontract pt vanzarea unui apartament. Am primit avans 10.000e si restul de plata urmeaza sa I primesc o parte cash si restul ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nn1953 nn1953 Buna ziua. La data de 19 martie 2015, am incheiat la notar o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un teren de 2200 m.p.,eu fiind cumparatorul. Am ... (vezi toată discuția)