avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate mogyo_1

Activitate mogyo_1

Mulţumesc pentru răspuns.
Credeam că totuşi aş avea o şansă să pot obţine ştergerea penalităţilor, având în vedere că penalităţile erau mai mari decât plata la zi şi că de la momentul achitării la zi, aşa cum a spus executorul, se vor şterge.
Totuşi am să încerc cu o cerere de solicitare a ştergeri penalităţilor către administratorul asociaţiei de proprietari, poate totuşi există o şană.
Curând am aflat de o problemă a părinților mei și anume că au penalități foarte mari la întreținere.
- În anul 2008, luna mai, au primit o sentință civilă din anul 2007, care îi înștiința că au de platit cheltuieli la zi ( 16.000 lei) și penalități (25.000 lei) aferente perioadei 2004 - 2007.
- În luna următoare, iunie 2008, au fost achitate cheltuielile la zi și anume acea sumă de 16.000 lei. De atunci și până în prezent au plătit toate cheltuielile fără a mai rămâne restanți, (au păstrat toate chitanțele), mai puțin penalitățile de 25.000 lei, care sunt foarte mari.
Din ce mi-au spus, am înțeles că aceste penalități ar fi trebuit să se ștergă, dacă achită cheltuielile la zi, aspect menționat verbal de un executor judecătoresc și alte persoane, când au venit cu somația de plată în luna mai 2008, fapt ce nu s-a întâmplat.
- Mai mult în luna decembrie 2011, tatăl meu a primit o înștiințare de proprire pe pensie, pentru neplata penalităților și de atunci până în prezent i se reține o sumă de 100 lei pentru penalități ce au ajuns acum undeva la 36.000 lei. În ritmul acesta e clar că nu o să se poată achita aceste penalități.

Având în vedere aceste aspecte, aș putea obține în instanță ștergerea datoriilor (penalităților) având în vedere că plata cheltuielilor este din 2008 și până în prezent la zi și că acele penalități ar fi trebuit să se prescrie după trei ani? Mă refer la cei 3 ani cuprinsă între luna mai 2008 (momentul comunicării sentinței) și luna decembrie 2011, când a primit înștiințarea de propriere pe pensie.
Mulțumesc anticipat.