avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate forin2014

Activitate forin2014

A funcționat cu recomandarea "elga50". "Dată post: Vineri, 14 Martie 2014, 07:51"
Acum suntem Asociație de Proprietari. Judecătorul a numărat 1 singur vot pentru cei care dețineau mai multe proprietăți. Diferența a fost ușor de sesizat intre tabelul cu semnături ~14 din 21 de proprietari și extrasul C.F. cu 183 proprietăți. Am întâmpinat dificultăți în a găsi un notar sau avocat care sa-mi dea data certa pe documente, întrucât ca multi alții, au considerat greșit, ca numărul de proprietăți = număr voturi, Mulțumim pentru sprijin.
Buna ziua,

Am si eu urmatoarea situatie:

3 blocuri
499 de proprietati formate din apartamente si parcari
228 sunt ale firmei intrate in faliment reprezentate de un admin judiciar
64 ale primariei
207 cu proprietari
98 membri in tabelul nominal al asociatiei (fara firma de insolventa
si primarie)

In urma falimentului firmei constructoare ne-am constituit in asociatie la inceputul acestui an.

Aici intervine prima problema, desi dv spuneti ca numarul proprietarilor nu este una nu numarul proprietatilor, comform, ART.25 al.1, judecatorul a acceptat statulul si PV-ul AG de
constituire cu un numar de 308 proprietari (trecuti in tabelul membrilor asocietiei).

A doua problema este ca firma falimantata a venit in a doua AG si a votat impotriva la absolut tot ce a fost pe ordinea de zi, fiind in acest moment complet blocati.

Avem ca variante:

- Desfiintarea asociatiei conform ART.31 lit.a, sau

- Dezmembrarea pe blocuri a asocietiei, asociatia mama ramane cu blocul 1 si 2 si are majoritate proprietari, din 316 proprietati doar 96 sunt detinute de firma falimentara, cu un numar de 86 proprietari, membri in asociatie.

Blocul 3 are are 21 de propretari din care 12 membri in asociatie, dintr-un total de 183 proprietati.

Conform legii 230, din ce am inteles eu, este nevoie de 2/3 din asociatia mama ca sa ne desprindem sau 50+1 din proprietarii blocului 3.

Intrebare:
Cum putem, noi, cei din blocul 3 sa ne constituim intr-o forma juridica care sa-l excluda pe acest admin juridic, (care va avea acelasi drept de veto in continuare)?

Multumesc.