avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate Dariuta2005

Activitate Dariuta2005

Buna ziua ma numesc Dan si locuiesc in Timisoara , eu si cu vecinii de pe coloanele apartamentului meu ne-am debransat de la calor si am scos teviile de incalzire din apartamente . Restul apartamentelor din bloc sunt contorizate la ISTA timisoara...Problema noastra este urmatoarea: in fiecare luna ne vin de la 10...30 de ron de plata ptr spatiile comune din subsol (mentionez ca toate caloriferele care incalzesc spatiile comune din bloc sunt debransate!) + plata citirii contorului(calculul) ISTA...De ce noi sa fim la mana celorlati locatari atata timp cat spatiile comune raman acelea-si luna de luna ( nu se maresc sau diminueaza).Nu putem obliga intr-un fel asociatia de locatari sau ISTa sa ne stabileasca un tarif fix???sau nu putem obliga ceilalti locatari sa isi izoleze teviile de caldura de la subsol.. de care beneficiaza doar ei???...poate in modul asta mai micsoram pierderiile care le platim noi!!!!!!!.ATentie noi platim 30 de ron fara tevi in apartamente si vecinul din apartamentul alaturat cu 2 copii plateste 130 de roni cu repartitoare.....nu e corect!!!!e hotie pe fata...repartitoarele vecinilor se pot da jos si repune(lipii) doar cand vin sa faca citiriile si atunci sunt o cativa vecini care lasa biletel si nu au primit niciodata reprezentantii ista la citiri sau verificari...acestia din urma multumindu-se ca au obtinut o cifra de la proprietari.....cand am cerut sa se faca verificari am inteles de la administrator ca nu poate sa oblige proprietarii sa le plateasca dat fiind faptul ca orice verificare se face numai cu acceptul si pe cheltuiala proprietariilor....As dori o sau cateva pareri in cauza...Va multumim!!!!
Buna ziua. locuiesc intr-un bloc contorizat ISTA si suntem 5 apartamente care ne-am debransat de la Calor si am montat centrale de apartament.Eu locuiesc la etaj3/4, vecinul de deasupra cat si cel de sub mine au centrala debransarea tevilor faciandu-se la etajul 1 sub noi, deci noi numai avem tevi in apartament. Caloriferele din partile comune respectiv casa scarii uscatorie sunt deconectate,teviile din subsol sunt izolate...deci parti comune nu ar mai fi....si tot platim o suma lunara privind partiile comune...asta noi cu centrala o vedem ca si "pierderile" dintre clasele ceasurilor de contorizare apartament/subsol si neprimirea dlor de la ista in apartamente lunar de mai multi vecini si care majoritatea isi rup jos repartitoarele si le lipesc cu superglue intre elementi ca sa citeasca mai putin ,vecini care dupa ce trece ziua de citire dau consumurile telefonic...dupa bunul plac si inregistrate de ista imediat fara nici o observatie(daca ISTA isi ia banii nui nici o problema)...Va rog sa ma indrumati ce pot/putem sa facem ca sa numai aruncam pe geam aceea suma de bani....:((