avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli comune intr-un bloc contorizat ISTA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli comune intr-un bloc contorizat ISTA

Buna ziua. locuiesc intr-un bloc contorizat ISTA si suntem 5 apartamente care ne-am debransat de la Calor si am montat centrale de apartament.Eu locuiesc la etaj3/4, vecinul de deasupra cat si cel de sub mine au centrala debransarea tevilor faciandu-se la etajul 1 sub noi, deci noi numai avem tevi in apartament. Caloriferele din partile comune respectiv casa scarii uscatorie sunt deconectate,teviile din subsol sunt izolate...deci parti comune nu ar mai fi....si tot platim o suma lunara privind partiile comune...asta noi cu centrala o vedem ca si "pierderile" dintre clasele ceasurilor de contorizare apartament/subsol si neprimirea dlor de la ista in apartamente lunar de mai multi vecini si care majoritatea isi rup jos repartitoarele si le lipesc cu superglue intre elementi ca sa citeasca mai putin ,vecini care dupa ce trece ziua de citire dau consumurile telefonic...dupa bunul plac si inregistrate de ista imediat fara nici o observatie(daca ISTA isi ia banii nui nici o problema)...Va rog sa ma indrumati ce pot/putem sa facem ca sa numai aruncam pe geam aceea suma de bani....:((
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 13:41, 10 Decembrie 2014
Nu platiti nici o pierdere, platiti ceea ce trebuie sa platiti pentru partile comune (izolate), factura de caldura este repartizata in trei parti, individual (cei care au calorifere), tevi (cei care au tevi in apartament) si parte comuna (suportata de toti proprietarii).
HG 1588/2007 Art. 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Trebuie sa discutati cu firma pentru a face corectiile necesare (coloand de apartamente care nu au tevi verticale functionale). Apoi, obligati firma sa faca citirile repartitoarelor, servici care este platit, nu sa ia telefonic informatii de la proprietari. Aici si as. prop. are o vina. Daca nu fac citiri, sa nu mai fie platiti. La noi se practica o metoda, firma trebuie sa faca citirile pe data de.... (odata cu furnizorul). Nu face aceste citiri atunci, le facem noi, dar nici nu-i semnam "pontajul", deci nu-i mai platim... Dupa 2-3 intamplari dint-astea, baietii vin si-si fac treaba corect.
Uitati-va cu atentie in "fluturasii" si situatia centralizatoare emisa de catre firma. Acolo gasiti informatiile despre care spune @thran mai sus.
Un bloc, doua sisteme; doua tabere ....
Partile comune se determina prin repartitoare plasate la subsol ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare totala apartament (fara tevi)plata cheltuieli cu incalzirea spatiilor comune Dariuta2005 Dariuta2005 Buna ziua ma numesc Dan si locuiesc in Timisoara , eu si cu vecinii de pe coloanele apartamentului meu ne-am debransat de la calor si am scos teviile de ... (vezi toată discuția)
Modificare procent in timpul sezonului rece pentru cei debransati cavallis cavallis Asoc cu 20ap, 10bransati-10debransati, actual procentul pt cota parte cei debransati este zero%(hotarare luata acum cativa ani in AG), la sed.AG reconvocata de ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)