Buna ziua, sunt si eu in aceeasi situatie si as dori si eu sa stiu mai multe informatii legate de acest subiect, am semnat doar o adeverinta de angajament in care nu e specificat numele persoanei care a luat imprumutul, decat firma fata de care exista datoria.
Buna ziua,
M-am nimerit cu o problema urata, o"prietena" in 2011 ma rugat sa ii fiu girant, al doilea, pt suma de 5000 lei, pt o luna, spunand ca va inapoia banii de unde i-a imprumutat intr-o luna. Ei, luna trecuta, in februarie primesc somatie cum ca trebuie sa achit pana in 28 feb suma de 3600 lei, suma neachitata, altfel o sa se recurga la executare silita. Mentionez ca doamna are casa, 2 masini, loc de munca plus tine si contabilitate. Cealalata doamna girant lucreaza intr-o banca. Eu in momnetul de fata sunt angajata pe 4 ore, salat brut de 430 lei pe luna.
Avand in vedere ca pur si simplu nu doreste sa ia legatura cu noi, cele doua girante, nici cu cei de unde s-a imprumutat, nu vrea sa plateasca si deja a trecut data de 28 a lunii februarie, ma astept sa fiu instiintata cum ca trebuie sa ii platesc eu datoriile. Am nevoie de cateva sfaturi, ce ar trebui sa fac, daca voi fi nevoita sa platesc si eu cat va fi suma...Am observat ca pe adeverinta care este atasata contractului la somatie, adeverinta de girant.pe langa datele mele personale, incadrarea , locul de munca, si faptul ca ma angajez fata de X sa platesc in caz de neplata....nu e trecut nimic in spatiile din " prin retineri lunare din veniturile banesti suma de____lei datorata de catre dl/dn___,domiciliata in____str__,nr___,bl____, ap___, in vaza contractului nr_____,in situatia in care sumele datorate nu pot si recuperate de la acesta.
Subsemnatul(a) renunt la beneficiul discutiei(urmaririi) fata de X conf art 1162Cod Civil.
X va putea urmari la plata pe acela care va voi dintre giranti, fara ca acesta sa poata opune beneficiului de deiviziune." Daca nu apare nimic in spatiile acelea cum se poate dovedi ca eu am girat pt persoana Y si firma X ma poate executa silit?
Multumesc anticipat.
O zi buna!