@ynocentta Bunica a fost chemata chemata in instanta in 2010 cand i-a fost pusa poprirea. Valoarea cumulata a acestei popriri este de 4400 ron. Executorul judecatoresc pretinde ca a trimis 2800 ron la asociatie. In primul rand, nici macar nu sunt toti banii, nu exista nici o logica pentru care aceasta doamna ar retine 1600 ron. In al doilea rand, nu exista nici un fel de documentatie, chitanta sau act prin care sa se dovedeasca ca acesti bani au fost intradevar trimisi la asociatie. Iar bunica are contract independent cu furnizorul de caldura din 2011, deci asociatia nu ar trebui sa retina acesti bani oricum.
@avocatalexgalan Aceasta scrisoare mentionata de catre dumneavoastra trebuie facuta pe cale legala sau poate fi facuta de catre bunica mea?
Ideal am dori sa evitam aceste demersuri. Desi cunostintele mele sunt minime, cred ca de obicei demersurile in instanta sunt foarte lungi si costisitoare.
Daca exista cea mai mica sansa sa se rezolve totul pe cale "amiabila" as dori ca bunica mea sa incerce intai acea cale
Bunica mea este pensionara, vaduva de veteran de razboi, cu venit cumulat de aproximativ 650 ron. Pe scurt, problema este ca a platit mult prea mult la asociatie, avea o datorie de 4800ron si ea a platit 6500ron, in plus i-a fost pusa poprire pe pensie timp de doi ani, alti 4400ron care nu au fost trimisi de catre executorul judecatoresc la asociatie, ori asociatia minte si in final asociatia pretinde ca inca mai are 3500ron datorie. Mentionez ca in 2011 bunica a facut contract independent cu furnizorul de caldura si apa calda. De doi ani de zile este trimisa de la politie la primarie si de la primarie la politie. Ca ultima solutie ar vrea sa dea in judecata asociatia si executorul judecatoresc care inca are o parte din banii obtinuti din poprire.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-are dreptul la avocat din oficiu?
-care sunt pasii pentru a chema in instanta asociatia de proprietari si/sau executorul judecatoresc?
-se pot recupera acesti bani?