Va multumesc pentru raspuns. Am inteles ca daca depun sulta pe numele rudei, banii nu ii mai pot recupera, chiar daca ulterior deschid proces pentru prescriere. Dorinta mea este sa recuperez banii (sa imi revina in mod legal prin prescrierea sultei). Totusi, pana atunci, as fi dorit sa stiu daca pot vinde terenul in conditiile mentionate de mine mai sus.
Am o decizie irevocabila in urma careia mi s-a atribiut intregul teren (pe care il aveam impreuna cu o ruda mai indepartata) cu mentiunea ca trebuie sa ii platesc acesteia o suma de bani cu titlu de sulta. Din pacate nu am reusit sa iau legatura cu aceasta, nici pe durata procesului (nu s-a prezentat la tribunal), nici dupa. Mai sunt cateva luni si se implinesc cei trei ani si doresc sa redeschid procesul pentru prescrierea sultei. In momentul de fata doresc sa vand terenul, clientul sa imi dea suma de bani pe care o doresc-(minus) valoarea sultei, urmand ca, dupa ce obtin Hotararea pentru prescrierea sultei, sa ma prezint la acesta (client) si sa imi restituie diferenta de bani (valoarea sultei).
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Pot vinde terenul in aceste conditii?
2. Daca vand terenul, mai pot redeschide dosarul pentru prescrierea sultei avand in vedere ca nu voi mai fi proprietar pe teren?
Sper sa ma fi exprimat corect, nu sunt familiarizata cu astfel de situatii..