medieribucuresti a scris:
Eu cred ca este o eroare sa preluati Dvs creditul si imobilul. Este o piatra de moara foarte mare. Orice credit in CHF luat in perioada de varf a pietei imobiliare este o mare paguba. Facti niste calcule si veti vedea ca valoarea imobilului actuala este mult mai mica decat ce veti avea de achitat in continuare. Desi nu cred ca banca va accepta un astfel de partaj eu v-as sfatui nici macar sa nu incercati. Puneti avansul si sumele platite la pierderi ca sa nu mai pierdeti si alti bani.
Nu il voi prelua eu. Eu nici macar nu am salariul surorii mele. Incerc doar sa ma informez si sa vad in ce masura se mai poate face ceva. Daca se executa creditul si se vinde casa sub valoarea necesara stingerii datoriei sora mea tot va ramane cu rata. Iar parintii mei raman cu 50000 euro dati pentru avansul acestui credit.
gi-jane2 a scris:
Eu sunt de acord, insa acel credit trebuie platit.. ori doamna are un job, are o masina.. mai bine il plateste de bunavoie decat silit.
Da, aici aveti dreptate. Fostul sot este de acord cu medierea, cu preluarea creditului de catre sora mea, cu renuntarea la dreptul de proprietate si la un partaj voluntar pentru imobil. Pana la momentul semnarii acestui acord de mediere vom invita si societatea care se ocupa de dosarul executarii sa vedem ce optiuni avem. In principiu: decat sa fie executata casa si sora mea sa stea cu chirie si sa ramana si cu rata, iar ai mei sa piarda 50000-avansul, mai bine preia ea creditul si plateste.
Imobilul respectiv s-a devalorizat cam 10 maxim 15 procente. Problema mare este diferenta enorma de curs, de la 2.2 la 3.6.