avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate sofer1

Activitate sofer1

Răspuns la discuția Noul cod penal de la 1 februarie
Ok, multumesc. Dar cu tot respectul, nu sunt lamurit totusi ce vrea sa zica de fapt hartia aia de am primit-o la ultimul termen. cumva e ce-am gandit eu ? sa ma duc sa fac cerere sa aplice noul cod penal in cazul meu sau oricum asta o sa faca ei si fara sa fac eu cerere ? sau decat m-au informat ?
Buna seara, am o intrebare legata de o hartie primita de la ultimul termen de judecata care mi-a fost data. In ea scrie:

"...s-a procedat la comunicarea unei copii certificate a rechizitoriului prin care a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de....I s-a comunicat inculpatului ca obiectul procedurii camerei preliminare il constituie verificarea, dupa trimiterea in judecata a competentei si a legalitatii sesizarii instantei, precum si verificarea legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala. Totodata , i s-a adus la cunostinta inculpatului ca are dreptul sa isi angajeze un aparator si pana la data de 20.03.2014 poate formula cereri si exceptii cu privire la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire panala."

Ce vrea sa spuna aici ? Ca trebuie neaparat sa-mi angajez un avocat sa ma apere si care sa faca cerere pentru o judecare conform noului cod penal de la 1 ianuarie ? Eu inca nu am angajat avocat. Pot sa mai cer acum unul din oficiu ? Precizez ca este deja al treilea termen de judecata, dar primele au fost doar cu amanri, inca nu am dat declaratie in fata instantei. Va multumesc pentru ajutor !