avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate marianal

Activitate marianal

O persoana X are procura de la persoana Y care ii permite lui X vinzarea unui teren al persoanei Y. Persoana X ( cea mandatata sa vinda) vinde terenul propriei sotii.
Actul de vinzare-cumparare intra sub incidenta art 1308 din Codul Civil?
Aceasta vinzare poate fi anulata ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Doi proprietari pe acelasi teren
Si totusi in 2000, doamna care ne-a vindut nu era prorietara pe terenul care i-a fost scos la licitatie.Nu se mai poate ataca nicicum acea sentinta?
Răspuns la discuția Doi proprietari pe acelasi teren
Si totusi in 2000, doamna care ne-a vindut nu era prorietara pe terenul care i-a fost scos la licitatie.Nu se mai poate ataca nicicum acea sentinta?
Răspuns la discuția Doi proprietari pe acelasi teren
Pe titlul de priprietate exista si alte terenuri,toate fiind descrise exact (tarla ,lot ,parcela etc).In sentinta nu exista aceste
precizari, ci doar adresa(str. si nr),fiind intravilan, si niste vecini ,care corespund doar partial.In actele noastre terenul este descris exact ca in titlu(tarla ,lot etc), la aceeasi adresa.
Domnul X s-a prezentat la usa cu copie dupa sentinta si intabularea lui(2001), nu a venit cu citatie sau altceva scris.

Noi am facut intabularea imediat dupa ce am facut actele de vinz-cump la notar(2005).
Credeti ca o ipoteca pe teren la o banca (pe o perioada lunga ,25 ani) I-ar ingreuna revendicarea terenului?
Răspuns la discuția Doi proprietari pe acelasi teren
In 1996 s-a eliberat titlul de proprietate pe numele soacrei si s-a transcris in Registrul de transcriptiuni.
In 1997 moare soacra. Au mostenit-o 3 copii, dintre care unul este sotul doamnei de la care am cumparat terenul.
In 1999 moare sotul doamnei, avand ca mostenitori 3 fiice.
In 2000 s-a scos la licitatie terenul in discutie fara ca la dosar sa existe vre-un act de proprietate pe numele doamei.
In 2004 s-a facut doua succesiuni: una dupa soacra (3 copii) si una dupa sotul doamnei (3 fiice care si-au cedat partile in favoarea mamei, adica a doamnei de la care am cumparat terenul). Imediat s-a facut partajul voluntat intre doamna si fratii sotului (decedat) ei revenindu-i tocmai terenul in discutie.
Daca domnul X nu deschide actiune de revendicare, ce posibilitate exista de a rezolva problema si de a continua constructia casei?
In urma cu citiva ani am inceput cautarile unui teren pt a ne construi o casa.in 2005 am gasit ceea ce ne doream:un teren cu toate utilitatile, pe care l-am achizitionat primtr-o agentie imobliara, indeplinind toate formalitatile legale(acte de vinzare-cumparare la notariat, cadastru, certificat de la cartea funciara ca este liber de sarcini etc). In 2006 am scos autorizatie de constructie si am ridicat casa la rosu.In februarie 2007 ne-a contactat o persoana X care ne-a aratat o sentinta civila din 2000 prin care acesta a cumparat acelasi teren in urma unei licitatii si pe care l-a intabulat in 2001 sub un alt nr. cadastral decit cel din
actele noastre.Cum s-a ajuns la aceasta situatie:doamna de la care am cumparat terenul ii datora niste bani, in 1999, persoanei X, care i-a scos terenulla licitatie pt. a-si recupera banii.la acea vreme doamna nu era proprietara pe teren,existind un titlu de proprietate, pe numele soacrei decedate.Murindu-i sotul in 1999,toate formalitatile privind succesiunea si partajul voluntar cu fratii sotului s-au facut abia in 2004, ei revenindu-i tocmai terenul pe care noi l-am cumparat in 2005 de la ea.Pe baza actelor de succesiune doamna si-a facut cadastrul si si-a intabulat dreptul de proprietate asupra acelui teren,in 2004.In per.2000-2007 persoana X nu a intrat in posesia terenului si a fost foarte surprins cind a vazut casa ridicata.Noi nu am siut nimic despre aceste probleme, fiind cumparatori de buna credinta.
Am vrea sa stim ce sanse avem sa pastram terenul si casa, in cazul in care persoana X revendica terenul in instanta? si daca nu o face ce posibilitati exista sa clarificam problema ? (nu stim daca sa mai continuam constructia sau nu).
Se mai poate ataca sentinta civila din 2000, la care recursul a fost respins(tot in 2000),tinind seama ca doamna nu era prorietara pe terenul care a fost scos la licitatie?