avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate mosneaga

Activitate mosneaga

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Angajatorul nu doreste sa faca acest serviciu angajatului prevalindu-se de faptul ca nu este parte in proces si nu exista niciunde obligativitate de retinere.
Odata retinut din salalariu, dumnealui poate sa dovedeasca retinerea si plata doar cu fluturasul de salariu, altfel vor trebui alte documente incheiate intre el si copil iar relatiile nu sunt tocmai roz, ca sa poatea incheia lunar aceste documente care sa dovedeasca plata.
Retinerea din salariu si virarea in cont este un avantaj si chiar este dorit de toate partile implicate.
Avem un caz in care angajatul e de acord cu retinerea din salariu a pensiei alimentare, exista sentinta definitiva dar nu poate "cineva" sa o puna in aplicare datorita faptului ca nu avem nicio responsabilitate (ca unitate) sa facem noi retinerile din salariu decat daca am fi neaparat notificati de instanta.
Nu mai am argumente sa sustin punerea in aplicare a acestei sentinte definitive. Nu eu sunt persoana care decide retinerea.
Multumesc pentru raspunsul dv. dar in continutul sentintei definitive nu exista niciunde specificata implicatia unitatii unde parintele este angajat, pentru retinerea acestor bani, in drept revenind copilului.
Putem pune in aplicare o hotarare definitiva referitoare la retinere din salariu a pensiei alimentare a unui angajat (sentinta ne-a fost adusa de una din parti) fara comunicare din partea judecatoriei, si daca DA va rog sa ma ajutati cu actul care reglementeaza acest lucru. Daca NU am aceiasi rugaminte