avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate VictorManiu

Activitate VictorManiu

Răspuns la discuția Fidejusiunea versus Ipoteca
fideiusorul este o alta persoana. pentru acordarea creditului a fost nevoie de garantii, asa ca prima oara a fost constituita o fideiusiune partiala de 50.000 euro si pentru ca asta nu a fost de ajuns am garantat si eu cu imobilul in valoare de 300.000. eu ma intrebam daca ma pot indrepta impotriva acestui fideiusor sa mi iau si eu o parte ceva inapoi.
In cazul in care am garantat o persoana in vederea acordarii unui imprumut bancar, in acelasi timp existand si o garantie personala in numele aceluiasi debitor bancar, si am fost executat silit, am vreo posibilitate sa ma indrept impotriva fideiusorului pentru a imi recupera o parte din prejudiciul suferit odata cu executarea silita?
Tin sa mentionez ca este vorba de un imprumut de 100.000 de euro, imobilul meu valorand 300.000 de euro, si ca fideiusiunea se pare ca a fost in limita a 50.000 de euro.
Va multumesc anticipat.

Multumesc pentru raspuns. Pai din ce mi s-a comunicat este vorba de o fideiusiune partiala iar persoana pe care am garantat-o este persoana juridica si acum este insolvabila. de aceea intreb, ca din cate stiu fideiusiunea este o garantie personala, si din moment ce fideiusorul a garantat personal pentru credit, ma pot eu oare indrepta contra lui din moment ce debitorul initial este insolvabil?
In cazul in care am garantat o persoana in vederea acordarii unui imprumut bancar, in acelasi timp existand si o garantie personala in numele aceluiasi debitor bancar, si am fost executat silit, am vreo posibilitate sa ma indrept impotriva fideiusorului pentru a imi recupera o parte din prejudiciul suferit odata cu executarea silita?
Tin sa mentionez ca este vorba de un imprumut de 100.000 de euro, imobilul meu valorand 300.000 de euro, si ca fideiusiunea se pare ca a fost in limita a 50.000 de euro.
Va multumesc anticipat.