avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fidejusiunea versus Ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fidejusiunea versus Ipoteca

In cazul in care am garantat o persoana in vederea acordarii unui imprumut bancar, in acelasi timp existand si o garantie personala in numele aceluiasi debitor bancar, si am fost executat silit, am vreo posibilitate sa ma indrept impotriva fideiusorului pentru a imi recupera o parte din prejudiciul suferit odata cu executarea silita?
Tin sa mentionez ca este vorba de un imprumut de 100.000 de euro, imobilul meu valorand 300.000 de euro, si ca fideiusiunea se pare ca a fost in limita a 50.000 de euro.
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: VictorManiu , utilizator 13:08, 11 Martie 2014
Buna ziua, nu este problema, o sa primiti diferenta de 250000 euro inapoi, dupa vanzarea imobilului, nu vi se vor lua toti banii.
Dar ... stati un pic, fideiusorul nu sunteti dvs.?? Nu se intelege ...
(De ce sa va mai indreptati impotriva debitorului principal, atata vreme cat l-ati garantat de buna voie ??)
Nu cred că că puteţi îndrepta împotriva fidejusorului. Doar un fidejusor care a plătit datoria ar putea face asta, în cazul pluralităţii de fidejusori.
fideiusorul este o alta persoana. pentru acordarea creditului a fost nevoie de garantii, asa ca prima oara a fost constituita o fideiusiune partiala de 50.000 euro si pentru ca asta nu a fost de ajuns am garantat si eu cu imobilul in valoare de 300.000. eu ma intrebam daca ma pot indrepta impotriva acestui fideiusor sa mi iau si eu o parte ceva inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs intre garantiile personale si garantiile reale VictorManiu VictorManiu In cazul in care am garantat o persoana in vederea acordarii unui imprumut bancar, in acelasi timp existand si o garantie personala in numele aceluiasi debitor ... (vezi toată discuția)
Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
O persoană pe care am girat-o ,,a uitat'' să-și mai plătească ratele. cum îmi pot recupera suma de bani care mi-a fost poprită? mihaivoda mihaivoda am fost girant la o persoana care apoi ,,auitat,,,sa isi mai plateasca ratele la car si am fost executat silit...cum imi pot-legal-recupera suma de banii ce ... (vezi toată discuția)