avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O persoană pe care am girat-o ,,a uitat'' să-și mai ...
Discuție deschisă în Executare silită

O persoană pe care am girat-o ,,a uitat'' să-și mai plătească ratele. Cum îmi pot recupera suma de bani care mi-a fost poprită?

am fost girant la o persoana care apoi ,,auitat,,,sa isi mai plateasca ratele la car si am fost executat silit...cum imi pot-legal-recupera suma de banii ce mi-a fost poprita?care este art.delege din codul civil sau codul de procedura prin care il pot actiona in justitie
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:08, 4 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa faceti cu un articol dintr-o lege? Va trebuiesc mai multe. Va trebui sa introduceti o actiune in regres impotriva debitorului si apoi, cu hotararea judecatoreasca obtinuta, sa-l executati silit.
Va indic in cele de mai jos doua articole din Codul civil, ce nu va sunt insa suficiente, dar va ajuta:
Efectele fideiusiunii între debitor și fideiusor - Articolul 2.305 - Subrogarea fideiusorului
Fideiusorul care a plătit datoria este de drept subrogat în toate drepturile pe care creditorul le avea împotriva debitorului.
Articolul 2.306 - Întinderea dreptului de regres
(1) Fideiusorul care s-a obligat cu acordul debitorului poate cere acestuia ceea ce a plătit, și anume capitalul, dobânzile și cheltuielile, precum și daunele-interese pentru repararea oricărui prejudiciu pe care acesta l-a suferit din cauza fideiusiunii. El poate, de asemenea, să ceară dobânzi pentru orice sumă pe care a trebuit să o plătească creditorului, chiar dacă datoria principală nu producea dobânzi.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire giranti roxanagebaila roxanagebaila buna ziua, avem urmatoarea speta: o angajata a facut un car si nu l-a mai platit. astfel am primit de la un Bej infiintare poprire pe salariu pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Fidejusiunea versus ipoteca VictorManiu VictorManiu In cazul in care am garantat o persoana in vederea acordarii unui imprumut bancar, in acelasi timp existand si o garantie personala in numele aceluiasi debitor ... (vezi toată discuția)