buna ziua,
avem urmatoarea speta:
o angajata a facut un car si nu l-a mai platit. astfel am primit de la un Bej infiintare poprire pe salariu pentru aceasta dar si pentru cei 2 giranti.
1. infiintam poprirea si girantilor(angajatii nostrii) din moment ce oricum infiintam angajatei?
2. si daca da, este obligatoriu sa le poprim 1/3 din salariu sau daca girantul (angajatul nostru) ne da in scris sa ii oprim o suma mai mica(ce nu insumeaza 1/3 din salariu), putem poprim doar suma pe care o doreste el?
multumesc anticipat
Firma, in calitate de tert poprit, trebuie sa se conformeze adreselor de infiintare a popririi venita de la executorul judecatoresc. Deci poprirea trebuie infiintata pe salariul debitorului si girantilor. Salariul se popreste in limita a 1/3 potrivit Codului de procedura civila.
Girantii sunt executati silit in masura in care debitorul principal nu achita. De aceea, girantii au posibilitatea sa conteste executarea silita pornita impotriva lor prin formularea unei contestatii la executare in termen de 15 zile de cand au aflat de poprire.
Giranții, ca orice debitor executat silit au într=adevăr posibilitatea să cotestate, însă e musai să aibă și motive.
Cu siguranțî că pri contractul de garanție personală au renunțat la beneficiul de divizune și cel de discuțiune.
Garanții ar trebui să facă acțiune în regres împotriva debitoarei principale și să solicite ca aceasta să fie obligată să le restituie tot ce au plătit ei pentru ea. După ce obțin o hotărâre, o pot executa silit.
Amanare poprire
calytul
Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)