Nici nu trebuie sa aiba acces (banii vor fi folositi de copii dupa majorat), pentru 2 saptamani pe luna poate sa le asigure cele necesare copiilor, iar pentru celelalte 2 saptamani le asigur eu, asa cum am spus, hrana, haine si bani de buzunar.
De ce sa-i platesc eu parfumuri, pantofi, haine si unele rate ..... ? ca sa dea ea bine in fata lumii?
Sunt atatea cazuri in viata asta, in care pensia alimentara este folosita incorect de "mama", mai intai pentru ea si apoi pentru copii.
In CC din 2014, art. 529 - 530, nu este prevazuta nici o varianta obligatorie de plata (prin posta, virare in cont, etc), deci nu vad ce anume m-ar retine sa nu le deschid copiilor conturi in banca si sa le virez banii acolo, iar din 2 in 2 saptamani sa ii vizitez (datorita faptului ca am locul de munca in alt judet) si sa le cumpar cele necesare (hrana, haine, etc) si sa le dau bani "de buzunar".
De ce sa dau banii mamei si sa fie cheltuiti pe alte "prostii" ?? Sunt atatea cazuri care arata acest lucru.
In instanta, in timpul divortului, pot solicita ca pensia alimentara sa o pot vira in cate un cont bancar deschis pe numele fiecarui copil (pentru cei doi copii din actuala casatorie) ?
Buna ziua,
Dupa discutiile avute cu sotia, cat si dupa lecturarea topicurilor ce au legatura, cat de cat, cu problema mea, revin cu urmatoarele intrebari:
Dintro casnicie anterioara, am un copil la care platesc pensie alimentara. As dori sa aflu cum se calculeaza pensia alimentara:
- din venitul net 1/2 pentru cei 3 copii, urmand sa solicit marirea pensiei si pentru copilul din prima casatorie (pentru a fi aceeasi pentru fiecare copil)?
- din venitul net 1/3 doar pentru cei 2 copii din a 2 a casatorie, urmand o alta procedura, separata, pentru copilul din prima casatorie?
PS. Vin cu aceasta intrebare deoarece la prima prezentare la notar, sotia (actuala) a solicitat 1/3 pensie alimentara pentru cei 2 copii. In acel moment am acceptat, deoarece eram bulversat, fiind luat prin surprindere cu acest divort.
Multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Buna ziua,
Sunt casatorit de 13 ani si locuiesc cu familia (sotia si 2 copii) intro garsoniera ANL. Acum vreo 2 zile in urma am fost cu sotia la un notar public unde am depus cerere de divort de comun acord, urmand sa ne prezentam peste 1 luna. Acum judecand situatia, vin cu cateva intrebari:
1. daca la notar, sotia a solicitat copii, iar contractul de inchiriere este intre Primarie - sotie (calitate de chirias) - si mine (in calitate de sot) pot obtine dreptul de a mai locui in acea garsoniera (fie si pana cant sotie o va cumpara) ?
2. daca nu sunt de acord ca sotia sa-mi poarte numele si dupa divort, este obligata sa revina la numele de fata sau poate sa obtina numele meu pe cale administrativa ?
3. daca la urmatoarea prezentare nu sunt de acord cu divortul, cererea depusa se anuleaza ?
4. daca divortul ajunge in instanta pot obtine dreptul de a mai locui in acea garsoniera (fie si pana cant sotie o va cumpara) ?
Multumesc si astept raspunsuri pertinente, eventual cu legi si art. de care sa ma pot ajuta.