avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord - la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord - la notar

Buna ziua,

Sunt casatorit de 13 ani si locuiesc cu familia (sotia si 2 copii) intro garsoniera ANL. Acum vreo 2 zile in urma am fost cu sotia la un notar public unde am depus cerere de divort de comun acord, urmand sa ne prezentam peste 1 luna. Acum judecand situatia, vin cu cateva intrebari:

1. daca la notar, sotia a solicitat copii, iar contractul de inchiriere este intre Primarie - sotie (calitate de chirias) - si mine (in calitate de sot) pot obtine dreptul de a mai locui in acea garsoniera (fie si pana cant sotie o va cumpara) ?
2. daca nu sunt de acord ca sotia sa-mi poarte numele si dupa divort, este obligata sa revina la numele de fata sau poate sa obtina numele meu pe cale administrativa ?
3. daca la urmatoarea prezentare nu sunt de acord cu divortul, cererea depusa se anuleaza ?
4. daca divortul ajunge in instanta pot obtine dreptul de a mai locui in acea garsoniera (fie si pana cant sotie o va cumpara) ?

Multumesc si astept raspunsuri pertinente, eventual cu legi si art. de care sa ma pot ajuta.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
dandanake72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:07, 15 Martie 2014
inca din titlu scris de dvs. aveti raspunsul "de comun acord" : daca sotia este de acord veti putea locui la aceeasi adresa; daca nu sunteti de acord sa-i lasati numele sotiei ea trebuie sa revina la numele avut anterior (cu privire la acest aspect aveti deja un acord pe care l-ati scris in cererea de divort), iar daca lipseste acordul de a continua divortul pe cale amiabila notarul va da incheiere de respingere insa ramane la optiunea dvs. daca mergeti apoi in instanta pt. divort, va despartiti sau pur si simplu va impacati, insa nici atunci nu poate impune cineva sa locuiti impreuna. Dupa cum vedeti, sintagma "de comun acord" are mare importanta.
Atribuirea beneficiului imobilului are sanse mai mari sa fie facut catre parintele care va creste copiii acolo precum si cel care este titular de contract.
Buna ziua,
Dupa discutiile avute cu sotia, cat si dupa lecturarea topicurilor ce au legatura, cat de cat, cu problema mea, revin cu urmatoarele intrebari:
Dintro casnicie anterioara, am un copil la care platesc pensie alimentara. As dori sa aflu cum se calculeaza pensia alimentara:
- din venitul net 1/2 pentru cei 3 copii, urmand sa solicit marirea pensiei si pentru copilul din prima casatorie (pentru a fi aceeasi pentru fiecare copil)?
- din venitul net 1/3 doar pentru cei 2 copii din a 2 a casatorie, urmand o alta procedura, separata, pentru copilul din prima casatorie?

PS. Vin cu aceasta intrebare deoarece la prima prezentare la notar, sotia (actuala) a solicitat 1/3 pensie alimentara pentru cei 2 copii. In acel moment am acceptat, deoarece eram bulversat, fiind luat prin surprindere cu acest divort.

Multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Ori 1/2 la 3 copii ori 1/3 la doi copii, nu tot 1/6 da de prunc? Ce diferenta face?
In instanta, in timpul divortului, pot solicita ca pensia alimentara sa o pot vira in cate un cont bancar deschis pe numele fiecarui copil (pentru cei doi copii din actuala casatorie) ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua !- recalculare pensie de intretinere evelineconstantin evelineconstantin As dori sa stiu care sunt actele care trebuie depuse la dosarul de chemare in judecata in vederea recalcularii pensiei de intretinere nin conformitate cu noul ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara. poate sa ii se acorde ... (vezi toată discuția)
Deschidere cont bancar pentru pensie de intretinere pe numele minorului grecucristian grecucristian Sunt divortat in 2011. Minorul (16 ani impliniti) ramane cu domiciliul la mama. Doresc sa deschid un cont pe numele minorului in care sa ii virez pensia ... (vezi toată discuția)