avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia exclusiva

sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara.

poate sa ii se acorde CUSTODIA EXLUSIVA dupa ce am parasit domiciliul conjugal dar in aceea perioada am avut grija de copil si am dovada multe facturi in care am cumparat produse.

la o luna dupa ce am parasit domiciliul am plecat cu ea si copilul la mare unde am platit cazare, baiatul avand nevoie de aerosol.

eu vreau custodie comuna , dar dansa nu vrea - deoarece nu eu stau sa am grija de baiat fiind in divort. totusi dupa reglementarile actuale am citit ca exclusiv se acorda numai in cazuri speciale iar eu am mii de poze cu baiatul in care acesta este fericit alaturi de mine.
nu exista notiune de custodie comuna. autoritatea parinteasca se exercita in comun si doar in cazuri speciale se acordă exclusiv
da. ea a cerut autoritate exclusiva dupa ce am plecat de la domiciliul socrilor , dupa umilinte pe care le pot dovedii. primul punct este parasire domiciliu fara motiv . Pot patii ceva? mai ales ca nu am fost reclamat la politie ori parchet iar reclamanta dupa o luna a fost plecata cu mine si cel mic la mare in statiunea MAMAIA. Ea pur si simplu nu vrea sa se mute cu mine in chirie.
andreiionel a scris:

sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara.

poate sa ii se acorde CUSTODIA EXLUSIVA dupa ce am parasit domiciliul conjugal dar in aceea perioada am avut grija de copil si am dovada multe facturi in care am cumparat produse.

la o luna dupa ce am parasit domiciliul am plecat cu ea si copilul la mare unde am platit cazare, baiatul avand nevoie de aerosol.

eu vreau custodie comuna , dar dansa nu vrea - deoarece nu eu stau sa am grija de baiat fiind in divort. totusi dupa reglementarile actuale am citit ca exclusiv se acorda numai in cazuri speciale iar eu am mii de poze cu baiatul in care acesta este fericit alaturi de mine.

Conform Pct 20. din Lg 257/2013 pentru modificarea si completarea legii privind protectia si promovarea drepturilor copilului-
Articolul 31, dupa alineatul (2) se introduc cinci noi alineate, alin. (2^1) - (2^5), cu urmatorul cuprins:
"(2^1) In situatia in care ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, dar nu locuiesc impreuna, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului invataturii sau pregatirii profesionale, tratamente medicale complexe sau interventii chirurgicale, resedinta copilului sau administrarea bunurilor se iau numai cu acordul ambilor parinti.
(2^2) In situatia in care, din orice motiv, un parinte nu-si exprima vointa pentru luarea deciziilor prevazute la alin. (21), acestea se iau de catre parintele cu care copilul locuieste, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.

(2^3) Ambii parinti, indiferent daca exercita sau nu autoritatea parinteasca, au dreptul de a solicita si de a primi informatii despre copil, din partea unitatilor scolare, unitatilor sanitare sau a oricaror alte institutii ce intra in contact cu copilul.
(2^4) Un parinte nu poate renunta la autoritatea parinteasca, dar se poate intelege cu celalalt parinte cu privire la modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, in conditiile art. 506 din Codul civil.

Sotia dumneavoastra poate sa ceara orice, dar asta nu inseamna ca instanta ii va acorda acest drept.

Ca sa obtina custodie exclusiva trebuie sa va decata din drepturile parintesti, si motivul pe care-l invoca este un motiv pueril, pentru ca in cazul in care instanta va stabili ca domiciliul minorului sa fie la mama, mama poate iesi cu copilul din tara daca demonstreaza ca este in interesul minorului sa iasa din tara, fara sa mai fie nevoie de acordul dumneavoastra.

Parasirea domiciliului este motiv de divort, nu de custodie aka autoritate parinteasca exclusiva. Stati linistit.
Totusi, poate ar trebui sa contactati un avocat si sa incercati o intelegere cu doamna si sa va ganditi si la program de vizitare etc.
ea a introdus divort pe 17 octombrie si spune ca nu m-am ocupat de cresterea copilului desii plecat fiind in august am fost la mare.

acum nu am bani suficienti si ii am stransi pentru avocat in loc sa cumpar ceva baiatului.

totusi eu de pe 17 octombrie normal trebuie sa ii platesc pensie alimentara. asa este?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor in caz de divort ContSters403391 ContSters403391 Buna ziua In cazul in care un cuplu decide sa divorteze,cui ii revine custodia celor 2 copii minori (3,respectiv 8 ani) in conditiile in care mama nu are o ... (vezi toată discuția)