avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme divort

Buna

Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica .

Situatie : casa + 2 copii din care unu major

Sotul nu doreste cedarea dreptului asupra copilului minor pe durata procesului de divort , el fiind plecat din tara la munca in strainatate.
Refuza sa contribuie la orice plata.
Aducerea de acuzatii cu tenta sexuala explicita despre sotie (mama copilului) spuse minorului

Intrebare : se poate face ceva pentru obtinerea custodiei minorului de catre mama reamintind faptul ca tatal nu participa in nici un fel la cresterea minorului ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:15, 14 Ianuarie 2016
Buna seara,
Din pacate NU se poate face nimic pentru decaderea tatalui din drepturile parintesti dar in privinta pensiei de intretinere ea poate sa fie solicitata de la momentul depunerii cererii de divort.
Idealul ar fi ca mama sa stie la ce firma lucreaza tatal si in ce tara pentru a solicita prin instanta o adeverinta de venit de la acea firma.
Va sfatuiesc sa luati legatura si cu un avocat care, eventual, dupa studierea tuturor probelor poate sa gaseasca o portita pentru decaderea tatalui.
Castigati procesul daca va judecati bine conform celor expuse.

Sa aveti insa grija sa nu dovedeasca el cine stie ce sa fie impotriva dvs. ca atunci s-ar putea complica lucrurile dar din cate stiu eu si o mama prostituata poate fi o mama buna...
E bine sa aveti grija la contraprobe si o problema poate fi aceea ca pot exista complicatii sub acest aspect daca nu stiti sa va aparati singura.
Sotia poate sa intenteze divort pt orice motiv doreste, si are si cum sa dovedeasca totusi si sa ceara stabilirea domiciliului pt minor la domiciliul dansei. Si chiar daca va exista custodie comuna a parintilor, ea mai poate cere stabilirea unui program clar de vizitare / adica , sambata de la ora 10 la ora 18 , sau sambata si duminica , ceva de genul acesta. In plus, trebuie sa ceara, pensie de intretinere pt minor, bineinteles, sa afle detalii despre locul de munca al tatalui. Avand in vedere ca tatal nu este in tara, nu vad cum poate cere el sa aibe minorul..nu este recomandat scoaterea din tara, mutare,instanta nu agreeaza asa ceva. Nu trebuie sa se lase amenintata de sot, santajata priind copilul pt ca in instanta se tine cont de binele copilului, nu de cererile parintilor , responsabili, sau nu.
Nu este necesar să vă complicați cu procese de decădere din drepturi. Cel mai potrivit este să formulați o cerere de divorț și să cereți ca locuința copilului să fie la dvs. Autoritatea părintească va fi exercitată în comun de către ambii părinți. Dacă puteți proba că există motive întemeiate pentru ca instanța să stabilească exercitarea autorității părintești în mod exclusiv doar de către mamă se poate face o asemenea solicitare.
Va trebui depusa cererea de divort , exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere pentru copilul minor. De asemenea, aveti posiblitate de a solicita pensie de intretinere si pentru copilul major, daca acesta se afla in continuarea studiilor, pana la finalizarea acestor studii, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
In ceea ce priveste exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, in cazul in care tatal este agresiv fizic si verbal, iar atitudinea sa fata de minor este de natura sa-i afecteze acestuia cresterea si dezvoltarea, aveti sanse sa castigati o astfel de cerere, in masura dovezilor pe care le detineti in acest sens.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sunt divorțată și custodia copilului e comuna. dar ... Doinadoina85 Doinadoina85 Bună seara, sunt divorța și custodia copilului e comuna. Dar am discutat cu fostul și este de acord sa îmi lase custodie totala mie. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)