avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate getalazar

Activitate getalazar

1. Un ONG italian ar putea sa-si deschida filiala in Romania, care sa aiba personalitate juridica romaneasca cu cod fiscal propriu etc., cu toate drepturile aferente in Romania? Stiu ca acest lucru se poate pentru filialele ONG-urilor romanesti: personal m-am ocupat de asa ceva cu un avocat (dobandirea personalitatii juridice separate de asociatia-mama, cu cod fiscal propriu) si am lucrat apoi si la o alta filiala cu personalitate juridica deja separata de asociatia-mama, care avea deci cod fiscal propriu, dar nu stiu daca se poate acelasi lucru si pt filialele ONG-urilor-mama straine (europene).
2. Daca raspunsul la prima intrebare este DA, atunci ar putea un ONG romanesc deja existent sa devina filiala a acelei asociatii italiene, eventual facand modificari in Statut etc.? Acest ONG romanesc are deja personalitate juridica dobandita in 2010, are acelasi nume cu cel din Italia si se trage de fapt din respectivul ONG italian, doar ca si-a facut asociatie separata in Romania si nu filiala, din motive de urgenta.
Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Geta