Detin un SRL cu domeniu de activitate servicii stomatologice, fara punct de lucru, cu desfasurarea activitatii la beneficiar/tert (stipulat in actul constitutiv)
Activitatea SRL-ului se desfasoara in urmatoarele moduri:
1. Contract de colaborare cu alte SRL-uri/CMI-uri, unde se trateaza pacientii acestor entitati, care incaseaza integral pretul serviciilor. La sfarsit de luna se emite factura catre SRL-ul/CMI-ul colaborator.
2. Fiind cu desfasurarea activiatii la tert SRL-ul pe care il detin are o casa de marcat mobila si poate emite bonuri direct catre pacienti. Astfel, colaboarea cu un CMI (contract colaborare) presupune folosirea spatiului si tratarea pacientilor in regim prorpriu: evidenta acestor pacienti si emiterea de bon fiscal dupa fiecare serviciu prestat. Relatia cu CMI-ul unde se desfasoara activitatea este de "complementaritate" in sensul ca acoperim servicii diferite, a.i. pacietii beneficiaza de un pachet mai complex.
Va rog sa ma ajutati cu legalitatea celor doua moduri de functionare, indeosebi pentru numarul 2. Din ce am investigat cred ca sunt in regula, as vrea sa aflu daca sunt necesare si alte autorizatii pentru a fi in intregime in legalitate.
Sunt asociat unic si administrator al unui SRL-D recent infiintat, in domeniul stomatologic. Pot presta servicii stomatologice in calitate de Administrator al firmei sau se impune deschiderea unui contract de angajare cu propria firma?
Am urmatoarea situatie: eu si prietena ne dorim sa achizitionam o casa impreuna.
Ea dispune de 50% avans, eu sunt dispus sa fac un credit pentru restul de 50%.
Eu lucrez si pot acoperi creditul fara probleme., ea este inca studenta si nu are venituri.
Se poate achizitiona/stipula in contractul de vanzare cumparare ca fiecare dintre noi sa detinem 50% din proprietate?