Partea cu punerea in situatia anterioara este ceea ce a cerut avocatul iar instanta
"Adminte actiunea formulata de reclamata matusa, impotriva paratei nepoata.Dispune rezolutiunea contractului de intretinere,nr...incheiat intre reclamanta si autorul sa`u in calitate de creditori ai intretinerii si parata in calitate de debitor al intretinerii, privind imobilul situat in...proprietatea reclamantei si a autorului(decedat)."
Cum ii explic eu politicos celui de la oficiul cadastral care sustine ca trebuie acordul nepoatei...mi-ar fi de folos un articol..o lege ceva sa ii demonstrez ca nu are dreptate si din cauza asta nu se poate face succesiunea .
multumesc pentru raspunsuri pana acum ..imi sunteti de mare ajutor.
Titlul de proprietate este doar pe numele decedatului , iar in contractul de intretinere si decedatul si matusa declara ca :" subsemnatii decedatul si matusa , dam in plina proprietate numetei, nepoata, imobilul, proprietatea mea,situat in ....."
citat din hotarare:
\"Instanta ,deliberand asupra cauzei de fata retine urmatoarele:
Prin cererea inregistrata la nr... reclamanta (matusa) au chemat in judecata pe parata nepoata, pentru ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna rezilierea contractului de intretinere autentificat sub numarul.... si repunerea in situatia anterioara{acum se relateaza exact cum s-a intamplat ca nepoata nu si-a indeplinit obligatiile din contract}
Hotarare
\"Adminte actiunea formulata de reclamata matusa, impotriva paratei nepoata.Dispune rezolutiunea contractului de intretinere,nr...incheiat intre reclamanta si autorul sa`u in calitate de creditori ai intretinerii si parata in calitate de debitor al intretinerii, privind imobilul situat in...proprietatea reclamantei si a autorului(decedat).\"
nu este specificat nicaieri de jumatate din casa sau partea decedatului.....parata a recunoscut ca nu a rescpecat contractul si acesta a fost reziliat ,si parata a fost obligata sa plateasca cheltuieli de judecata .
am apelat la dumneavoastra cu gandul ca cel de la oficiul cadastral sa nu fie bine informat si obligativitatea semnarii nepoatei sa nu fie necesara, pentru ca ..asa cum am mai spus aceasta nu vrea.
multumesc inca o data pentru rabdare si raspunsuri
daca trebuie scanez hotararea si o postez aici daca se poate
Am fost la oficiul cadastral cu toate actele : hotare judecatoreasca, certificat fiscal si taxa de 60 lei cu cererea completata si mi-a spus ca nu se poate face modificarea proprietarului decat cu acordul nepoatei(cea care a facut initial intabularea) dat la notar ea nefiind de acord cu aceasta. Este adevarat?
Buna ziua, am o intrebare :
S-a facut un contract de intretinere intre unchi si nepoata, dupa decesul unchiului matusa a spart actul pentru ca nepoata nu a respectat clauzele contractului de intretinere, are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in acest sens.
Intabularea casei a facuta de nepoata pe numele ei in timp ce contractul de intretinere era valabil, iar cadastrul era si este in continuare pe numele unchiului decedat.
Cum poate matusa sa faca intabularea pe numele ei , pentru a face mai departe succesiunea?
Am fost la oficiul cadastral unde mi s-a spus ca nu se poate face intabularea decat cu acordul nepoatei care nu vrea acest lucru.
Am fost la un avocat care mi-a spus ca poate ea sa faca ceva , sa inainteze ceva (nu mai stiu ce cerere zicea ea) la oficiul cadastral dar costa 1000lei.