Am avut un accident rutier intr-o intersectie. Fara vatamari. La Politie, agentul constatator, sustine ca eu sunt vinovat, chiar daca am plecat de la semafor pe culoarea verde a acestuia pt ca, cf art 101, nu am lasat sa se elibereze intersectia, motivand ca eu am intrat in celalalt autoturism in roata din spate. Cica, daca intram in fata masinii atunci celalalt conducator era vinovat. Astfel eu daca am franat si am luat de volan stanga, pentru a evita coliziunea sunt considerat acum vinovat !!! Mentionez ca celalalt conducator auto a intrat in intersectie pe culoarea rosie, si sustine ca a trecut pe verde si a mentionat in fisa de constatare ca are si un martor(care nu a fost chemat sa i se ia o declaratie, in timp ce al meu a fost chemat). In plus, a mai fost implicata o masina in accident care nu a venit la constatare. Cand am intrebat agentul constatator a zis ca e alta problema si poate nu-l intereseaza. Fapt pentru care i-am comunicat agentului constatator ca nu sunt de acord cu masura luata, acesta, consemnand in procesul verbal, iar eu am semnat in dreptul consemnarii scrise de agent(la rubrica alte mentiuni). Agentul mi-a comunicat sa-i dau o copie a politei mele RCA, iar eu am refuzat, motivand ca nu s-a lamurit inca cine este vinovatul. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
1. Unde trebuie depusa o contestatie?
2. Trebuie sa platesc amenda trecuta in procesul verbal?
3. Cum se vor repara masinile (d.p.d.v. al documentelor, fiecare primind cate o autorizatie de reparatie)?
4. Ce alte masuri mai trebuie luate?
5. Poate celalalt conducator sa-si repare masina(si cum?) si apoi sa ma dea in judecata pentru recuperarea contravalorii reparatiei?