În anul 2014 am cumpărat un teren extravilan în baza unei chitanțe de mana de la nepotul proprietarului care era trecut pe TDP și care era decedat.Din acel moment posed acel teren pe care îl folosesc și plătesc taxe și impozite către primărie.In anul 2018 moare și persoana de la care am cumpărat terenul și nu mai exista alți moștenitori.In anul 2023 se face cadastrarea generala a comunei iar în cartea funciara a fost trecut proprietarul din TDP, eu încercând notarea posesiei însă fără succes. În această situație pot face o acțiune la instanta de judecata pentru uzucapiunea de scurta durata ?
In luna iulie, am cumparat in baza unui contract sub semnatura privata ,cu doi martori ,un teren de 190 mp pe care se afla o locuinta din paianta,ocazie cu care am achitat pretul in intregime ,urmand sa incheiem ulterior un act in forma autentica.Ulterior in luna noiembrie vanzatorul a decedat si nu are mostenitori.Pot introduce o actiune in constatare si impotriva cui ?
As dori sa stiu daca in situatia in care s-a optat pentru indemnizatia de crestere pe o perioada de doi ani , fara a cunoaste ca plafonul maxim este de 1200 lei , mai pot face ceva pentru a opta pentru o perioada de un an ???