avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vainzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vainzare cumparare

In luna iulie, am cumparat in baza unui contract sub semnatura privata ,cu doi martori ,un teren de 190 mp pe care se afla o locuinta din paianta,ocazie cu care am achitat pretul in intregime ,urmand sa incheiem ulterior un act in forma autentica.Ulterior in luna noiembrie vanzatorul a decedat si nu are mostenitori.Pot introduce o actiune in constatare si impotriva cui ?
Cel mai recent răspuns: laur04 , utilizator 14:19, 28 Noiembrie 2018
Nu are nici un fel de ruda pana la gradul 4?
De ce nu ati incheiat actul direct la notar?
Buna ziua,
Cu cine vreti sa va judecati?
Cautati orice persoana care ar avea vocatie succesorala si judecati-va cu el.
Nu am incheiat un act autentic intrucat trebuiau facute succesiunile de la bunic pana la vanzator.Nu mai exista nici un mostenitor.Ce este de facut ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica, mai pe romaneste, ati cumparat de la o persoana care nu era proprietar. Legal, imobilul apartine tot vanzatorului, iar daca acesta e decedat si nu are rude pana la gradul 4 inclusiv, mostenirea este vacanta si o ia statul.
Sau, va treceti imobilul la rolul agricol, asteptati 20 de ani si invocati uzucapiunea pe cale judecatoreasca.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament cu chitanta de mana. stelutaalistar stelutaalistar Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare , cu chitanta de mana semnata de 2 martori prin care vanzatoarea ( o doamna de 75 ani ) imi vindea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - cu cine ma judec? roxanar roxanar speta: sotul si sotia cumpara cu un act de mana un teren de 150 mp in anul 1967. in anul 1980 au decedat vanzatorii fara a lasa vreun mostenitor. din 1967 cei ... (vezi toată discuția)