avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune - cu cine ma judec?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune - cu cine ma judec?

speta: sotul si sotia cumpara cu un act de mana un teren de 150 mp in anul 1967. in anul 1980 au decedat vanzatorii fara a lasa vreun mostenitor. din 1967 cei dou stapanesc fara probeleme terenul in cauza. din 1980 ei stapanesc si terenul ramas de pe urma vanzatorilor, o alta parcela tot de 150mp. in 2006 a decedat sotul cumparator si sotia doreste, impreuna cu copii, sa dezbata succesiunea la notariat.
trebuie sa isi faca acte pe teren.
intrebari: 1. eu cred ca trebuie chemat in judecata consiliul local, intrucat mostenirea vanzatorului a ramas vacanta, dar nu sunt f sigura?
2. daca pt prima suprafata s-au implinit 41 de ani de posesie, pt a doua au trecut doar 26 si as vrea sugestii. eu zic ca deocamdata nu se poate dobandi dr de proprietate pt a doua suprafata!
Cel mai recent răspuns: nico77li , utilizator 09:48, 24 August 2006
Poţi să te judeci cu Primăria, pentru primul lot de 150 mp, dacă există un act constatator al vacanţei succesorale. Pentru celălalt lot de 150 mp mai aştepţi, dar, ATENTIE!!! Primăria s-ar putea sesiza că a intervenit vacanţa succesorală şi pt. această suprafaţă şi atunci o puteţi pierde având în vedere că nu sunt îndeplinite condiţiile uzucapiunii de 30 ani, iar pt uzucapiunea scurtă înţeleg că nu există just titlu. SUCCES!
mersi!
asa am formulat actiunea, impotriva primariei si acum sunt in curs sa obtin un certificat de vacnta succesorala, dar din pacate pana acum am dat peste un notar care nu stia ce reprezinta. trebuie sa mai incerc!
stiu ca e f riscant cu privire la al doilea lot.
Eu sunt foarte indignată de faptul că majoritatea notarilor sunt slab pregătiţi, înafară de contracte de vânzare-cumpărare pt care iau o grămadă de bani, cu greu găseşti un notar care să-ţi rezolve o problemă în mod profesionist. Analizează posibilitatea de a solicita în cadrul aceleiaşi acţiuni, pe cale incidentală, să se constate că moştenirea este vacantă. Dacă apreciezi că nu sunt şanse prea mari încearcă o acţiune separată, iar pe asta o suspenzi. Notarii sunt majoritatea plecaţi în vacanţă.
certificatul de vacanta succesorala il iei de la camera notarilor publici, pentru ca ei trebuie sa verifice daca s-a dezbatut sau nu succesiunea
in instanta trebuie sa dovedesti existenta vacantei succesorale. pentru asta ar trebui sa mergi la administratia financiara de unde ti se va elibera o adeverinta din acre trebuie sa reiasa cine este platitorul de impozit pentru imobilul respectiv. dupa aceea trebuie sa verifici existenta unor evntuali mostenitori,;daca nu sunt vii cu certificatul de vacanta succesorala, dar nu poti chema pur si simplu primaria ca [parat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Certificat de vacanta succesorala roxanar roxanar Am un teren pe care il posed de peste 30 de ani, dobandit prin chitanta de mana de la doi soti care au decedat fara mostenitori, unul in 1973 si altul in 1980. ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana vanzare teren-care sunt riscurile? dennis1 dennis1 In anul 1980 s-a facut succesiunea in patru mostenitori, doi mostenitori sunt straini de mostenire, prin renuntare. In anul 1998 a fost redactata o ... (vezi toată discuția)