avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu un imobil din masa succesorala !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu un imobil din masa succesorala !

Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa mostenitorilor , teren dobandit de defunct la randul sau prin mostenire de la tatal sau , decedat de peste 40 ani , teren pe care l-a stapanit in mod continuu , pasnic , public , exclusiv sub nume de proprietar si a figurat in evidentele Primariei inca din anul 1959 , asa cum rezulta din ADEVERINTA eliberata de la Primarie.
Acest teren a facut obiectul unui antecontract de vanzare-cumparare autentificat la notariat.
Intrebare – Ptr. a fi vandut acest teren nu trebuia intai introdusa o actiune de catre mostenitori ptr uzucapiunea de 30 ani? Cum sa vinzi doar pe baza unei adeverinte eliberate de primarie ?
Cel mai recent răspuns: stelutaalistar , utilizator 19:21, 20 Noiembrie 2008
Să înţeleg că nici defunctul, nici tatăl său, nu aveau un titlu de proprietate? Terenul este întabulat în CF?
Nu au avut nici un titlu.Singurul document este adeverinta de la primarie prin care se specifica ca terenul a fost stapanit continuu ....din 1959. Atat scrie in certificatul de mostenitor. Terenul nu este intabulat. Promitentii vanzatori (mostenitorii si-au luat obligatia a perfecta actele necesare vanzarii - cadastru, cf- pana la o anumita data cand se va perfecta actul de vanzare cumparare.
Asa cum am mai spus imobilul in cauza a facut obiectul unui antecontract de vanzare-cumparare autentic.
Ce parere aveti?
Nu îl veţi putea întabula fără titlu de proprietate. Iar certificatul de moştenitor nu este un asemenea titlu. Fără întabulare, nu poate exista act autentic de vînzare-cumpărare.

Singura soluţie este uzucapiunea. Deci, prin instanţă.

Liviu S.Bordaş

Atunci cum pot obtine acest titlu de proprietate in aceasta situatie?
Va multumesc pentru raspunsuri !
Cam greu cu uzucapiunea ! Pe cine chem in judecata caci cine mai stie cine a fost proprietar inainte ....
Ce ma sfatuiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am un antecontract de vanzare - cumparare a unei case ... nechinate nechinate Buna ziua Am un Antecontract de vanzare - cumparare a unei case incheiat intre mine si soacra mea acum 10 ani . Mentionez ca locuim amandoi in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren dncl dncl Buna seara!Tatal meu a vindut in 93 un teren cu act de mina in baza unei adeverinte.Cind a venit titlu in 97 nu s-a mai facut vinzarea cu notar si a ramas ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de proprietate valentin75 valentin75 o intrebare si sper sa primesc ajutor din partea d-vstra,daca cumpar o casa,cu cadastru si intabulare (pana aici toate bune)dar acestea fiind facute cu o ... (vezi toată discuția)