avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe teren

Buna seara!Tatal meu a vindut in 93 un teren cu act de mina in baza unei adeverinte.Cind a venit titlu in 97 nu s-a mai facut vinzarea cu notar si a ramas asa!Cine ar trebui sa plateasca impozit la primarie pe acest teren,ca tatal meu a decedat intre timp.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 22:43, 6 Noiembrie 2010
Terenurile se vand numai prin act autentic.
Vanzarea prin chitanta de mana nu transfera dreptul de proprietate.
Astfel, propprietarii terenului sunteti mostenitorii tatalui dvs, iar
tot dvs veti plati si impozitele la primarie.
Exact=D>
Asta inseamna ca cel care are chitanta de mina nu-i inscris in primarie cu terenul respectiv?Pai omul se bate cu pumnul in piept ca-i proprietar!Eu acum pot merge la primarie sa cer adeverinta pt intabulare?
Da.
Puteti cere Titlul de proprietate de la primarie , in baza certificatului de mostenitor. Dvs. sunteti proprietarul de drept al terenului .
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Un titlu de proprietate al tatalui meu decedat ,il am !Mai tre sa mai fac altul,in baza certif de mostenitor?

Alte discuții în legătură

As vrea un raspuns exact! dncl dncl Buna ziua!In 92 tatal meu a vindut cu act de mina un teren,de curind tatal meu a decedat iar eu ca mostenitor am titlu curat!Bineinteles ca vreau terenul!Vreau ... (vezi toată discuția)
Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu chitanta de mina dncl dncl Buna seara!tata a vindut un teren in 92 cu chitanta de mina, dar titlu a venit abia in 97 si nu a mai avut loc vinzarea la notar!tata a decedat intre timp, iar ... (vezi toată discuția)