avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe teren

Buna seara!Tatal meu a vindut in 93 un teren cu act de mina in baza unei adeverinte.Cind a venit titlu in 97 nu s-a mai facut vinzarea cu notar si a ramas asa!Cine ar trebui sa plateasca impozit la primarie pe acest teren,ca tatal meu a decedat intre timp.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 22:43, 6 Noiembrie 2010
da , si cereti includerea si a celor n. ari de teren vanduti , daca nu sunt inclusi
Iata ce spune o colega a dv de pe acest site:In calitate de mostenitor al tatalui dv preluati drepturi cit si obligatii!Aveti obligatia de a incheia cu promitentul cumparator contractul devinzare cumparare!Este un inscris sub semnatura privata, nu transfera dreptul de proprietate asupra terenului,insa creaza obligatii pentru mostenitori!
Iata ce spune o colega a dv de pe acest site:In calitate de mostenitor al tatalui dv preluati drepturi cit si obligatii!Aveti obligatia de a incheia cu promitentul cumparator contractul devinzare cumparare!Este un inscris sub semnatura privata, nu transfera dreptul de proprietate asupra terenului,insa creaza obligatii pentru mostenitori


Adeverinta in baza careia s-a vandut terenul , nu reprezinta titlu de proprietate /
Pe de alta parte . vanzarea unui teren fara indeplinirea conditiei de forma (autentica) este nula .Ceea ce spuneti dvs. are sens, chitanta reprezentand un antecontract de vanzare cumparare, dar cu conditia ca vanzatorul sa fi avut titlu de proprietate, Or acest titlu a fost obtinut ulterior , deci vanzarea este nula .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea un raspuns exact! dncl dncl Buna ziua!In 92 tatal meu a vindut cu act de mina un teren,de curind tatal meu a decedat iar eu ca mostenitor am titlu curat!Bineinteles ca vreau terenul!Vreau ... (vezi toată discuția)
Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu chitanta de mina dncl dncl Buna seara!tata a vindut un teren in 92 cu chitanta de mina, dar titlu a venit abia in 97 si nu a mai avut loc vinzarea la notar!tata a decedat intre timp, iar ... (vezi toată discuția)