avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de vacanta succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de vacanta succesorala

Am un teren pe care il posed de peste 30 de ani, dobandit prin chitanta de mana de la doi soti care au decedat fara mostenitori, unul in 1973 si altul in 1980. vreau sa introduc actiune in uzucapiune dar cred ca trebuie sa ma judec cu statul. am anexa 1 / 24 de pe urma celor doi soti decedati pe care imi scrie succesiune vacanta. ce trebuie sa mai fac si care e procedura pentru a obtine acest certificat pt ca apoi statul sa figureze ca parat?
daca aveti alte idei va rog sa le comunicati.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:17, 3 Noiembrie 2007
În lipsa moştenitorilor legali sau testamentari, la cererea reprezentantului statului, notarul public constată că succesiunea este vacantă, eliberând certificat de vacanţă succesorală, după expirarea termenului legal de acceptare a succesiunii.
nu aveti nevoie de niciun certificat de vacanta succesorala.
Formulati actiune in constatare a dreptului de proprietate bazata pe uzucapiunea de 30 de ani, parat fiind Primaria localitatii in a carei raza teritoriala se afla terenul.
De alte formalitati nu aveti nevoie, doar sa obtineti adeverinte de la Primarie de la Registru Agricol si de la Taxe si Impozite, + 2 martori si se rezolva.
Sigur nu sunteti de specialitate, caci sigur nu v-ati fi complicat cu anexa 1, cu certificat de vacanta succesorala. Vorbiti mai bine cu un avocat si se va rezolva foarte repede si simplu.
Multumesc elis, lucrurile astea le stiam deja, intrebarea era daca trebuie sesizata administratia financiara pt a a demara procedura de vacanta, care ar fi etapele, ce acte trebuie pt a obtine certificatul de vacanta, in afara de certificatele de deces si anexa 1?
Draga mea cristina nu are importanta daca sunt sau nu de specialitate, dar cred ca nu stii ca atunci cand e vorba de o succesiune de pe urma unor pers decedate fara niciun fel de mostenitori, aceasta revine statului si, in acest caz actiunile trebuie formulate impotriva statului prin ministerul de finante. e f simplu ce ai sugerat tu, dar vreau sa imi arati astfel de actiuni admise de instanta! la primul term, primarul, ca reprezentant al municipiului si nu primaria cum ai sugerat tu, invoca exc lipsei calit pr pasive, care e admisa de inst de pe scaun. sunt curioasa daca ai avut uzucapiuni admise astfel dupa modif legii 215 sau chiar si inainte.
bunurile ramase fara stapan intra in prop statului. raman la teoria mea. va rog sa ma sfatuiti in ceea priveste obtinerea certificatului de vacanta succesorala.
are cineva o alta parere?
Cauta in Norma Metodologiga de aplicare a OG 14/2007 pentru reglementare conditiilor de valorificare a bunurilor intrate in proprietatea privata a a statului. Aparent e fara legatura, dar cauta dupa "vacanta succesorala" e acolo ceva interesant...citarea directiei de finante sau cam asa ceva... Nu te pot ajuta concret la acest moment pentru ca programul meu legislativ s-a ...plictisit si imi da o eroare...Daca e nevoie, revin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere teren fara nici un act simonik2011 simonik2011 buna seara, bunica a cumparat un teren in 1975 pe care l-a folosit si a platit impozit pe el pana in prezent, nu a facut nici un act, pur si simplu a dat bani ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - cu cine ma judec? roxanar roxanar speta: sotul si sotia cumpara cu un act de mana un teren de 150 mp in anul 1967. in anul 1980 au decedat vanzatorii fara a lasa vreun mostenitor. din 1967 cei ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? melchior melchior am o actiune in instanta cu 1 parata vanzatoare decedata? cum procedez? ii cau mostenitori (pt. ca ea a decedat inainte de formularea actiunii in instanta) sau ... (vezi toată discuția)