avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... detinere teren fara nici un act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

detinere teren fara nici un act

buna seara, bunica a cumparat un teren in 1975 pe care l-a folosit si a platit impozit pe el pana in prezent, nu a facut nici un act, pur si simplu a dat bani fara sa faca vreun act, vanzatorii terenului (sot-sotie) au decedat, au avut un fiu care a decedat si el, acum nu stie nimeni daca mai este vreun mostenitor, bunica ar vrea sa obtina dreptul de proprietate pe teren in vederea intabularii.
Pe cine ar trebui sa cheme in judecata?
Care ar fi obiectul actiunii?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 00:15, 28 Februarie 2012
Obiectul acţiunii este uzucapiune.

Să cheme în judecată comuna, sau oraşul, prin Primar.

În prealabil, să facă demersuri la camera notarilor publici, pentru a verifica dacă s-a deschis succesiune după vânzător.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Atentie: actiunile in uzucapiune cu parat unitatea administrativ teritoriala se resping pe banda rulanta daca nu se dovedeste ca terenul in cauza este proprietatea privata a localitatii respective. Pentru a avea succes ar trebui obtinut un certificat de vacanta succesorala de pe urma fiului vanzatorilor si apoi v-ati judeca cu Statul Roman, prin Ministerul de Finante. Eu as incerca la primaria unde fiul decedat a avut ultimul domiciliu, poate are mostenitori si nu-i stiti dvs, poate au eliberat vreo Anexa 24 ori s-a dezbatut vreo succesiune. Intr-o actiune in uzucapiune cu sanse de succes trebuie introdusi in cauza mostenitorii fiului vanzatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - ajutor ! leorot leorot Supun atentiei dvs urmatoarea speta: 1937 - strabunicul meu cumpara un teren. actul s-a pierdut - am obtinut de la arhivele statului o copie a inregistrarii ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ...chitanta de mana,fara succesiune prefe prefe buna ziua as avea si eu o intrebare ...sau mai multe de fapt in anul 1975 un imobil a fost dobandit de tata si fiu,in cote egale (50%)cu chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune cristi77an cristi77an Buna seara, V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu cateva opinii pentru urmatoarea problema: Prin 1975 parintii mei au cumparat un teren cu ... (vezi toată discuția)